Abdullah Avcı'dan eleştirilere sert yanıt: "Organize bir kötülükle karşı karşıyayız"

14.08.2024 - 18:41 | Son Güncellenme: 14.08.2024 - 21:22

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanşında Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ve Okay Yokuşlu açıklamalar yaptı.

Abdullah Avcı'dan eleştirilere sert yanıt: "Organize bir kötülükle karşı karşıyayız"

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve futbolculardan Okay Yokuşlu, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanşında Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla 15 Ağustos Perşembe günü deplasmanda karşılaşacakları maç öncesi basın toplantısı düzenledi.

"Umarım yarın iyi oyunla kazanarak devam ederiz"

Kendisi hakkındaki eleştiriler ile ilgili sözlerine başlayan Avcı, "Trabzonspor tüm planlarını kazanmak ve tur atlama üzerine yapmıştır. Umarım yarın iyi oyunla kazanarak devam ederiz. Yaşadıklarım, duygularım, düşüncelerim birkaç şeyi kaleme aldım. İçimdeki duyguları ifade edeceğim.

"Yeni gelenlerle bir takım oluşturmaya çalışıyoruz"

Görüşlere, eleştirilere ne kadar düzgün anlatmaya çalışsam da istemeyenlere ulaşamayacağım. Sezona başladık, transferlerimiz geliyor, daha da gelecek. Başkanımız, yönetimimiz ve bizler öz verili şekilde çalışıyoruz. Ekibim de gece gündüz çalışıyor. Yeni gelenlerle bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımızdan fazlaca sabır ve ekstra zaman istemedim. İkinci kez geldiğim geçen sene Trabzonspor'un şampiyonluk hedefi yoktu. En ulaşılabilir hedef 3'üncülüktü ve bunu yakaladık.

"Organize bir kötülükle karşı karşıyayız"

Kupa hedefi vardı, 95'te yediğimiz golle kaybettik. Şampiyonluk ve Süper Kupalar kazandık. Statta, tesisin içinde, toplantı odasında birçok şeyin içine yeniden vizyon koyarak bu gelişime katkı sağladık. Yine de memnun olmayan, durmadan eleştiren bir grupla karşı karşıyayız. İlk kez söylüyorum, organize bir kötülükle karşı karşıyayız. Oyun içindeki eleştirilere en açık teknik direktörlerden bir tanesiyim. Benim bir ailem, çocuklarım var.

"Çok ciddi saldırılara maruz kalıyorum"

Sosyal medyayı kullanmıyorum ama profesyonellerim var, bunu kullanıyorlar. Çok ciddi saldırılara maruz kalıyorum. Hak etmediğimi düşünüyorum. Bu koltuğun tabii ki bedelleri var. Hukukçularım da takip ediyor. Bu söylemler Abdullah Avcı'ya değil, Trabzonspor Teknik Direktörlüğü makamına yapılan saygısızlıktır. Burada yaptıklarımızı tarih yazacaktır. Trabzon yönetimi, başkanı, teknik ekibi doğru ve gelişen bir yoldadır. Geçmişte başardık.

"Sakın vazgeçme diyor Mevlana"

Her şey üstüne gelip seni dayanamayacağın noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme diyor Mevlana. İşte orası kaderin değişeceği andır diyor" dedi.

Okan Yokuşlu: "Birçok takım ritmini bulmakta zorlanmakta"

Futbolculardan Okan Yokuşlu ise, "Ben de oyuncuların gözünden bir değerlendirme yapmak isterim. Bazı oyuncuların yeni katıldığı bir takımız. Ben de geçen maç ilk defa ilk maçıma çıktım. Oyuncu grubu olarak gayet pozitif, başarıya odaklı bir grubuz. Sezonun başındayız. Birçok takım ritmini bulmakta zorlanmakta. Biz de bir süreç içindeyiz. Bu olaya olumlu bakarak, kendi işimize odaklanarak umarım yarın güzel bir sonuçla buradan ayrılarak camiamızı mutlu ederiz. Bu kulüpte olmaktan çok mutluyum. Buradan ayrıldığımda 23 yaşındaydım, şu an 30 yaşındayım. Oyuncu ve insan olarak geliştim. Tecrübeleri bu yeni serüvenimde hem saha içinde hem saha dışında kullanmak istiyorum. Büyük takımlarda her zaman rekabet olur. İyi olmak durumundasınız. İyiyseniz oynarsınız. Bu mevkide kim iyiyse o oynayacaktır. Trabzonspor kazanacaktır" şeklinde konuştu.

"Bugün rakibimize büyük saygımız var"

Okay Yokuşlu'nun ardından tekrar bir açıklama yapan Avcı, "İstikrarın olmadığı yerde devamlılık olmuyor. Bir sabır ve geliştirme işi. Bugün rakibimize büyük saygımız var. İki senedir yüzde 90'ı oynayan ve organizasyona sadık kalan bir takım. Ülkemizde genel olarak organizasyonlar ve hocaların devamlı değişiyor. Devamlılığı yakalama ihtimali yok. Biz o zamanı ve sabrı veremediğimiz için günlük, anlık, tarihte parça parça olan başarılarımıza dönüp bakıyoruz. Sürekliliğini yakalayamıyoruz. Umarım bu da bir gün değişecektir.

"Draguş veya forvet konusu devam ediyor"

Eksiklerimiz 1-2 tane kaldı. Başkan çalışıyor. Biz harika bir takım olacağız. Bu ligde en fazla maça çıkan, puan ortalaması en yüksek biri olarak diyorum. Sadece destek istiyorum. Draguş veya forvet konusu devam ediyor" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler