Abdullah Avcı'dan Monaco maçı yorumu

14.10.2022 - 00:58 | Son Güncellenme: 14.10.2022 - 01:10

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Trabzonspor evinde Monaco'yu 4-0 ederken bordo mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı maçın ardından önemli açıklamalar yaptı.

Abdullah Avcı'dan Monaco maçı yorumu

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 3. haftasında Monaco'da oynanan maçta sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrılan Trabzonspor, rövanşı evinde farklı aldı ve Monaco'yu 4-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

. İkinci yarıda mecburiyetten oyuncu değiştirdik

Avcı: "Grubun en iyi takımlarından biri Monaco. Fransa Ligi'nde son 5 maçını üst üste kazanmış bir takım. İlk 25 dakika bu zorlukları bize gösterdiler. Ama savunmamız hem oyalamadı, hem de doğru durduğu için devreye girdik. 25 dakikadan sonra biraz daha topa sahip olmaya başladı. Rakibin fizik kalitesi yüksekti. Bir gol bizi devreye önde soktu. İkinci yarıda mecburiyetten oyuncu değiştirdik. Hüseyin Türkmen uzun zamandır sakattı. Larssen'in 16. maçıydı ve sakatlık riski çok yüksekti. İlk defa çok yogunum dedi. İhityacın olursa sonra kullanabilirsin dedi. Onun yerine Hüseyin'i kullandık. Uzun zaman sonra Hüseyin'i kullanınca aşil tendonunda problem oldu."

Türkmen'e teşekkür ediyorum

Avcı: "Türkmen çok değerli bir oyuncu. Çabukluğu, sertliği var. Stoper ve bek oynayabiliyor. Ona buradan çok teşekkür ediyorum. İkinci yarıya çıkarken Vitor orjinal zaten stoperimiz. Daha sıkı duran, geçiş yapabilecek bir durumu da planladık oyunun içinde. Topa sahip olduktan sonra 2. gol, arkasından free kick'ten attığımız gol. Oyuna daha hakim olmaya başladık. Geçişler çok çıkacaktı. Bunların bazılarını sonuçlandırdık bazılarını sonuçlandıramadık. 3-0'ken bile çok basit ve doğru savunma istedik. 1 gol bile çok önemli averaj için. Bu kadar değerli bir galibiyet aldığımız için mutluyuz, oyuncularımı tebrik ediyorum."

Eren 20. maçına çıkıyor

"Eren 20. maçına çıkıyor. Sakatlık riski yüksek. Ömür, JB sakatlıktan çıktı, doğru işler yapıyor. Takım halinde Trabzonspor için oynarlarsa karşılığını alırız. Bir süreçten geçiyoruz. Ve sağlıklı çıkıyoruz. Trabzonspor taraftarı işte bu. Biz geçen sene de onlar sayesinde başarılı olduk. Onlara bugün burada oldukları için sonsuz teşekkür ediyorum. Rakibe başarılar diliyorum. Yarından itibaren tekrar hızla toparlanmalıyız. Pazar günü de bir lig maçımız var. Sonra tekrar nefes alma imkanımız olacak."

Kırılma dönemi olabilir mi? Geçen sezon FB galibiyeti ile olmuştu bu.

"Futbol, duyguların da içine girdiği bir oyun. Bir maç kazanıyorsunuz, camia olarak farklı yere çekiyor. Bu kırılma anı mı yoksa tekrar harekete geçme hali mi? Her ikisine de kullanabiliriz. Böyle bir şeye ihtiyacımız vardı. Ön taraf, iki bek, stoper değişti. 3 tane net oyuncum sakat. Bir süreçten geçiyoruz."

İlgini Çekebilir
Uğurcan Çakır: "15-20 gün bir şey yapamadım"
Habere Git

Maç günü paylaşımı hakkında

"Geçmişle yaşayan geleceğini organize edemez. Duygu ve düşüncelerimi ifade ettiğim bir durum. Sadece maça odaklıydım. İnsanların ne söylediği bizim için değerli. Bu camiada 24. aya gidiyorum. Harika işler yapıyoruz. Çok güzel duygular yaşıyoruz. Çok mutluyum. Bu iş performans işi. Bazen eleştiri olacak."

Taraftarla barıştı mı?

Bir gazeteci taraftarla barıştığı 90 dakika izledik yorumunda bulunurken Avcı "Bence ayrı değildik. Bu kadar destek veren taraftarla gönül ayrılığı olmaz. Onlar daha iyisini istiyorlar, biz de bunun daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bugün maç 0-0 giderken kendi kalelerine attılar. Aynı şey bizim de başımıza gelebilirdi ve maç farklı yere gidebilirdi. Trabzonspor'un bütünde neler yaptığına bakmalı. Taraftarla biz hiçbir zaman ayrı değiliz."

Beşiktaş maçı hakkında

"Gruptan çıkmayı çok istiyoruz. Tüm arzum Trabzonspor'un gruptan çıkarak yoluna devam etmesi. En önemli hedeflerimden bir tanesi bu. Şu an her şey kafa kafaya. Yarın sabah Beşiktaş dosyasını açacağız. Ligin iyi takımlarından biri. Fizik kalitesi yüksek. Onlarla ilk defa oynamıyoruz. Son iki senede kazanarak geldik oradan. Bir final de oynamıyoruz. Ligin 10. haftasında bir müsabaka oynuyoruz. Umarım fair-play çerçevesinde geçer ve istediğimizi alırız."

Aklınızdan böyle bir skor geçiyor muydu?

"Trabzonspor'un olduğu yerde hep kazanmak vardır. Bugün bunu çok istiyorduk. Maçtan önce 4-0 kazanacak mısın diye sorarsan bilemezdim. Kazanmak güzel bir duygu, bizi başka yerlere taşıyor. Umarım böyle devam eder."

İlk kez 4 Türk takımı aynı haftada maç kazandı

"Harika bir şey. Tüm takımları tebrik ediyorum. Bu piyasanın içinde olabilmek Türk futboluna katkı sağlayacak. Çok önemli iletişimler olacak. Umarım Avrupa'da tüm takımlarımız bu şekilde devam eder. Hepsini tebrik ediyorum."

Senin için hazırladığımız haberler