Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı İstifa Etti

07.03.2023 - 15:45 | Son Güncellenme: 07.03.2023 - 18:18

Son dakika haberleri... Süper Lig takımlarından Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı istifa etme kararı aldı. İşte haber ile ilgili detaylar...

 Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı İstifa Etti

AJANSSPOR-HABER

Bu sezon hem ligde hem de Avrupa'da başarısız sonuçlar alan, son lig maçında da sahasında Ümraniyespor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'da Başkan Ahmet Ağaoğlu'ndan ardından bir istifa daha geldi.

Abdullah Avcı Trabzonspor'dan istifa etti

A Spor'da yer alan habere göre; Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın, yeni yönetimin önünü açmak için görevlerinden istifa etme kararı aldığı belirtildi. İstanbul'da bulunan Avcı'nın yeni seçilecek yönetimin önünü açmak için görevi bırakma kararı aldığı ve yarın Trabzon'a gideceği öğrenildi.

Resmi açıklama bekleniyor

Haberde, kararın ise gün içerisinde resmi olarak açıklanmasının beklendiği ifade edildi. 

beIN Sports yorumcusu Olcay Çakır, "Abdullah Avcı ile konuştum. İstifa haberinin doğru olduğunu söyledi. Abdullah Hoca, kararının net ve kesin olduğunu söyledi" dedi. 

İlgini Çekebilir
Avcı'dan istifa sonrası ilk açıklama!
Habere Git

Avcı istifa sinyali vermişti

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ümraniyespor yenilgisi sonrası Trabzonspor ailesine ve camiasına zarar verecek hiçbir şey içerisinde olmayacağını söylemişti.

Avcı, "Protesto bu oyunun içinde var. Ben her zaman şunu söyledim. Transfere ihtiyacımız yok. Taraftara ihtiyacımız var. Protesto bunun içinde var ama oyunun içinde olan protesto beni veya oyuncuyu tekrar oyuna sokmuyor. Protesto, maç bittikten sonra yapılsa daha doğru olur. Trabzonspor ailesine ve camiasına zarar verecek hiçbir şey yapmam. Bunu herkes böyle bilsin. Bunu ben kendi içimde de yaparım. Sonuçta yönetimimiz var onlarla birlikte de yaparım"  ifadelerini kullanmıştı. 

Abdullah Avcı 93 lig maçına çıktı

Bordo-mavili takım, 2020-2021 sezonunun 9. haftası öncesinde göreve gelen Abdullah Avcı yönetiminde 93 lig karşılaşmasına çıkarken bu maçlarda 52 galibiyet, 28 beraberlik, 13 mağlubiyet aldı.

Karadeniz ekibi, ilk sezonunda Abdullah Avcı ile 2,03 ve şampiyon olarak bitirdiği geçen sezonu 2,13 puan ortalamasıyla tamamlarken, bu sezon 1,65 puanda kaldı.

İlgini Çekebilir
İşte Trabzonspor Teknik Direktörlüğü için en güçlü adaylar
Habere Git

İki sezondaki toplam yenilgiyi aştı

Trabzonspor, bu sezon teknik direktör Abdullah Avcı'nın görev yaptığı ilk iki sezondaki yenilgi sayısını aştı. Bordo-mavililer, Avcı ile 2020-2021 sezonunda 32, geçen sezonda 38 maçta üçer mağlubiyet olmak üzere toplam 70 lig maçında 6 yenilgi yaşadı.

Karadeniz ekibi, bu sezon ise 23 lig maçında 7 kez mağlup olarak önceki dönemlerinin uzağında görüntü verdi.

İlk sezonunda takımı çıkışa geçirdi

Ligde 2020-2021 sezonunun ilk 7 haftasında 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet yaşamasının ardından İngiliz çalıştırıcı Eddie Newton ile yollarını ayıran Trabzonspor, geçici olarak takımın başına getirdiği futbolcu izleme komitesi başkanı İhsan Derelioğlu yönetiminde çıktığı bir maçta da berabere kaldı.

Trabzonspor, ilk 8 haftalık dönemde 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayıp 6 puanla 17. sırada yer aldı.

Ligin ilk 8 haftasında 4 mağlubiyet yaşayan Karadeniz ekibi, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde sezonun kalan bölümündeki 32 karşılaşmada ise sadece 3 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 18 karşılaşmayı kazanan bordo-mavili takım, 11 kez de beraberlik elde etti.

Trabzonspor, 40 maçta 19 galibiyet, 14 beraberlik, 7 mağlubiyetle 71 puan toplayarak ligi dördüncü sırada bitirip Avrupa kupalarına katılma fırsatı yakaladı.

Geçen sezonu şampiyon tamamladı

Trabzonspor, geçen sezon ise 38 haftalık bölümde 23 galibiyet, 12 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 81 puanla şampiyonluğu elde etti.

Bordo-mavili takım, teknik direktör Abdullah Avcı ile 37 sezon sonra şampiyonluk hasretini sonlandırarak taraftarına büyük sevinç yaşattı.

Bu sezon ise 38 puanla 6. sırada yer alan Trabzonspor, zirvenin çok uzağında kaldı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da Ertuğrul Doğan başkanlığa aday oldu
Habere Git

Sözleşmesi yeni uzatılmıştı

Bilindiği üzere, teknik direktör Abdullah Avcı'nın sözleşmesi 16.09.2022 tarihinde 31.05.2025 yılına kadar uzatılmıştı.

Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şu şekildeydi:

"Şirketimiz ile Teknik Direktörümüz Sayın Abdullah Mucib Avcı arasındaki mevcut sözleşmenin 2022-23 futbol sezonuna ait mali şartları tadil edilmiş ve sözleşme süresi 31.05.2025 tarihine kadar uzatılmıştır.

Buna göre; Sayın Avcı'ya, 2022-23 futbol sezonunda 25.000.000.-TL garanti ücret ödenecektir. 2023/2024 ve 2024/2025 futbol sezonlarında, bir önceki sezon ödenen garanti ücretin, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak, ''bir önceki yılın aynı ayına göre değişim tablosunda" yer alan Temmuz ayı oranları dikkate alınarak bulunacak (TÜFE+ÜFE)/2 oranında arttırılacaktır, ancak, her halükarda bu artış oranı %50'den fazla olmayacaktır."

Avcı, bordo-mavili takımla imza attığı 10.11.2020 tarihinde 2020-21 sezonu için 5.000.000.-TL, 2021/22 futbol sezou için 6.500.000.-TL ve 2022/23 futbol sezonu için 8.500.000.-TL garanti ücret alıyordu.

Ertuğrul Doğan adaylığını açıkladı

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun istası sonrası Olağanüstü Genel Kurul kararı alan Trabzonspor'da Asbaşkan Ertuğrul Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile adaylığını resmen açıkladı. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da kriz çözüldü! Ödemeler...
Habere Git

Doğan, Avcı'nın istifasını kabul etmeyebilir

Yönetici Ertuğrul Doğan'ın Trabzonspor Başkanlığı'na adaylığını açıklarken Abdullah Avcı'nın istifa kararı alması kafaları biraz karıştırdı. Zira Doğan, Avcı'yı Trabzonspor'a getiren ve görev süresince de en çok destek veren isimlerden. Avcı, geçen  sezonki şampiyonluk sonrası konuşmasında Doğan'ın adını defalarca anarak, başarıdaki payına dikkat çekmişti. Hatta Avcı, konuşmasında dönemin başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun adını söylemekten imtina ederek, sadece "Başkan" diyerek geçiştirmişti. Doğan'ın Avcı'nın istifasını kabul etmeyerek, en azından 25-26 Mart'taki olağanüstü seçime kadar devam etmesini isteyebilir.

''Yine gelirim, yine sonra devam ederiz''

Yayıncı kuruluş Bein Sports’a bağlanan yorumcu Olcay Çakır, Abdullah Hoca ile konuştuğunu ve hocanın kararının kesin olduğunu söyledi. Çakır, "Hoca kararının net ve kesin olduğunu söyledi. Yine gelirim, yine sonra devam ederiz. Güzelliklerle bırakmayı, kasketli fotoğrafıyla müzedeki yerini aldığını ve bozmak istemediğini ifade eden cümleler kurdu" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler