ABD'nin yeni "Rüya Takımı" kadrosu belli oldu! İşte kadroda yer alan yıldızlar...

16.04.2024 - 11:04 | Son Güncellenme: 16.04.2024 - 11:16

Amerika Birleşik Devletleri'nin 2024 Paris'te mücadele edecek basketbol milli takımı kadrosunun 12 kişilik nihai kadrosu belli olmaya başladı. Detaylar haberimizde...

ABD'nin yeni "Rüya Takımı" kadrosu belli oldu! İşte kadroda yer alan yıldızlar...

AJANSSPOR - HABER

ESPN'den Adrian Wojnarowski ile The Athletic'ten Shams Charania ve Joe Vardon'un sunduğu çok sayıda rapora göre, ABD'nin 2024 Paris Olimpiyatları kadrosunda birçok NBA süper starı yer alacak. 

LeBron, Curry, Durant ve Embiid kadroda

ABD'nin yeni Rüya Takım 'Dream Team' kadrosunda tüm rekorları altüst eden ve NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında yer alan 39 yaşındaki LeBron James ve 4 NBA şampiyonluğu bulunan Golden State Warriors'ın keskin nişancısı Steph Curry, Phoenix Suns 2 şampiyonluk yüzüğü sahibi yıldızı Kevin Durant ve Philadelphia 76ers'tan Joel Embiid'in de kadroda yer alacağı ortaya çıktı.

ABD Milli Takımda yer alması kesinleşen 11 kişilik liste şu isimlerden oluşuyor: 

Lebron James
Stephen Curry
kevin Durant
Joel Embiid
Jayson Tatum
Devin Booker
Jrue Tatili
Anthony Davis
Bam Adebayo
Anthony Edwards 
Tyrese Haliburton

12. forma için 5 aday

Öte yandan Kawhi Leonard, Paul George, Paolo Banchero, Mikal Bridges ve Jalen Brunson'ın kadrodaki 12. isim olmaya en yakın adaylar olarak öne çıktığı kaydedildi 

Seçilen oyunculara özel ABD Olimpiyat Takımı formaları

Öngörülemeyen koşullar veya sakatlanmalar dışında ABD Basketbol Takımı yetkilileri NBA'de şampiyonun belirlenmesinin ardından resmi kadroyu açıklayacak. Genel Müdür Grant Hill başkanlığındaki ABD Takımı yetkililerinin, bu yılın başlarında açıklanan orijinal 41 kişilik havuzdan seçilen (ve seçilmeyen) oyuncuları bilgilendirdiği bildirildi. Seçilen oyuncular, ABD Takımı yetkilileri tarafından ziyaret edilerek 'Özel ABD Olimpiyat Takımı formaları' hediye edildi.

Hedef üst üste 5. olimpiyat şampiyonluğu

Golden State Warirors başantrenörü Steve Kerr yönetimindeki Amerikan Basketbol Milli Takımı, Paris'e art arda beşinci olimpiyat altınını kazanma hedefi ile gidecek.

Senin için hazırladığımız haberler