A Milli Kadın Hentbol Takımı, Karadağ’a mağlup oldu

03.04.2024 - 21:31 | Son Güncellenme: 03.04.2024 - 21:36

2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu 5. maçında A Milli Kadın Hentbol Takımı, Rize'de karşı karşıya geldiği Karadağ’a 30-28 mağlup oldu.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Karadağ’a mağlup oldu

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Rize Yenişehir Spor Salonu'nda Karadağ ile karşılaştı. Karşılıklı gollerle geçilen mücadeleden milliler sahadan 30-28 mağlup ayrıldı. Müsabakada milli takımın en golcü ismi 6 golle Beyza İrem oldu. Karadağ'da Djina Mugoşa 9 golle oynadı.

Maçtan detaylar

Salon: Yenişehir
Hakemler: Svetoslav Yovchev, Zvezdelin Yonchev
Türkiye: Yaren Selen Akalın, Aslı İskit Çalışkan, Gülcan Tügel, Döne Gül Bozdoğan, Yaren Berfe Göker, Nurceren Akgün Gökltepe, Beyza İrem Türkoğlu, Betül Yılmaz, Yasemin Şahin, Ceylan Aydemir, Ayşenur Kara, Deren Demirçelen, Bilgenur Öztürk, Merve Erbektaş, Edanur Çetin, Fatma Küçükyıldız
Başantrenör: Costica Buceschi
Karadağ: Rajcic, Marsenic, Pletikosic, Attingre, Mugoşa, Markoıvic, İvannovic, Brnovic, Klikovac, Despotovic, Pavicevic, Grebic
Başantrenör: Maja Savic

Costica Buceschi: “Her şey için buradaki gibi Sırbistan’da da savaşacağız”

A Milli Kadın Hentbol Takımı, konuk ettiği Karadağ takımına 30-28 mağlup oldu. Maçın ardından basın açıklamasında bulunan takımın Başantrenörü Costica Buceschi “Biz kaybettik, ama mutluyum. İyi hentbol oynadık. Özellikle son 10 dakika fazla top kaybettik. Bunun sebebi yorgunluğumuz olabilir. Karadağ iyi bir takım. Her zaman bunu biz kızlara da söylüyoruz. Gelen herkes burada bir takım gördü. İlk dakikadan son dakikaya kadar oynayan bir takımız. Önemli noktalardan bir tanesi de biz bugün 7 oyuncu ile oynamadık. 16 oyuncumuzun 16’sını da kullandık. Skor ürettiler. Hepsi çok savaştı. Bu maç önemli bir maçtı. Sırbistan maçı var önümüzde. Evlerinde oynayacağız ve bizi yenmek isteyecekler. Sırbistan takımına hazırlanmak için bizim 3 günümüz var. Her şey için buradaki gibi Sırbistan’da da savaşacağız” ifadelerini kullandı.

Uğur Kılıç: “Bu kaybediş büyük kazançların başlangıcı olur”

A Milli Kadın Hentbol Takımı, konuk ettiği Karadağ takımına 30-28 mağlup oldu. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıç, “Oyun içerisinde koptuğumuz anlar var. Taraftarlar takımın ayakta kalmasını, takımın mücadele etmesine yardımcı oldular. Karşımızda çok saygı duyduğumuz bir rakip var. Avrupa şampiyonu olmuş, olimpiyat şampiyonu olmuş, Avrupa üçüncüsü olmuş ve bizim ilk defa yarıştığımız şampiyonada defalarca oynamış bir rakibe karşı oynadık. Bence sporcularımız sonuna kadar mücadele etti. Sporun içerisinde bu var. Devam edeceğiz. Kaybedişler ve kazanılacak zaferlerle arasında ince bir duvar vardır. Bu kaybediş büyük kazançların başlangıcı olur. Biz de Avrupa şampiyonasının finallerinde mücadele etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Beyza İrem Türkoğlu: “Bu maçı unutup Sırbistan için çalışmalara başlayacağız”

A Milli Kadın Hentbol Takımı, konuk ettiği Karadağ takımına 30-28 mağlup oldu. Maçın ardından basın açıklamasında bulunan A Milli Kadın Hentbol Takımı oyuncusu Beyza İrem Türkoğlu, “Sonuçtan dolayı çok üzgünüm ama ilk maça göre kıyasladığımızda çok iyi bir sonuç aldık. Bu bir gelişimin olduğunun göstergesi. İyi çalıştık. Çok basit hatalar yaptık. O da tecrübesizlikten kaynaklanan hatalardı. İyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Karadağ gibi bir takıma karşı 2 puanla kaybetmek, iyi bir yolda olduğumuzun göstergesi. Sırbistan’a kesinlikle kazanmak için gidiyoruz. Grupta ikinci olarak Avrupa Şampiyonası'na katılmak bizim hedefimiz. Bu maçı unutup Sırbistan için çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.

Fatma Küçükyıldız: “Hatalarımızı düzeltirsek Sırbistan’dan puanla ayrılabiliriz”

A Milli Kadın Hentbol Takımı, konuk ettiği Karadağ takımına 30-28 mağlup oldu. Maçın ardından basın açıklamasında bulunan A Milli Kadın Hentbol Takımı oyuncusu Fatma Küçükyıldız, “Birinci yarıda gerçekten çok iyi oynadık. Savunmada ve atak da çok iyi oynadık. İkinci yarıda maalesef birkaç tane pas hatamız oldu. Defansta da iyi oynayamadık. Sırbistan karşısında büyük bir şansımız var. Hatalarımızı düzeltirsek Sırbistan’dan puanla ayrılabiliriz” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler