Antalyaspor'un kasasına girmesi gereken 91 milyon TL nerede? Gözler Sinan Boztepe’de!

29.08.2024 - 15:25 | Son Güncellenme: 29.08.2024 - 15:28

Hafriyat gelirlerinin Antalyaspor’un kasasına girmediği iddiaları gündemdeki yerini korurken, üst üste yapılan açıklamalar da kafa karıştırdı. Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı, 1 milyar TL’lik bir gelirin olduğunu, ancak bu paranın yüzde 5’inin Antalyaspor’un kasasına girdiğini söyledi.

Antalyaspor'un kasasına girmesi gereken 91 milyon TL nerede? Gözler Sinan Boztepe’de!

AJANSSPOR - HABER

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin, bu kadar büyük bir paranın söz konusu olamayacağını ve son 2 yılda Antalyaspor A.Ş.’ye son 2 yılda 91 milyon TL katkı sağladıklarını söylerken, geçmişte yapılan açıklamalar kafaları karıştırdı.

Son 2 yılda Antalyaspor A.Ş.’de Aziz Çetin, Sabri Gülel ve Sinan Boztepe görev alırken, 24 ayın 18 ayında Sabri Gülel ve Sinan Boztepe başkanlık koltuğuna oturdu.

9 Ekim 2023 tarihinde Antalyaspor başkanlığından istifa eden Sabri Gülel, “Antalyaspor A.Ş.’nin büyük hissedarı olan Dernek 2017 yılında Antalyaspor Futbol takımının giderlerini karşılamak için 5 belediyenin bölgedeki tüm hafriyat geliri Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından Antalyaspor A.Ş.’ye aktarılmak için verilmesine rağmen 6,5 aylık başkanlık döneminde Antalyaspor A.Ş.’ye aktarılmadı. Tam anlamı ile Dernek hissedarı olduğu Antalyaspor A.Ş ile ilişiğini kesti” sözlerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından 3 gün sonra bir TV kanalına konuk olan Aziz Çetin, “9 milyon 091 bin TL de dernekten para aktarılmıştır” sözlerini kullandı. Bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 1 sene geride kalırken, Aziz Çetin’in son 2 yılda 91 milyon TL parayı Antalyaspor A.Ş.’ye aktardık açıklamasıyla birlikte gözler mevcut Antalyaspor A.Ş. Başkanı Sinan Boztepe’ye çevrildi. Transfer yasağı olan ve FIFA’da pek çok davası bulunan Antalyaspor’da Boztepe’nin söz konusu parayı alıp almadığıyla ilgili açıkla

Gencer rakamı açıkladı

Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı, söz konusu hafriyat işinin yıllık 1 milyar TL gelir getirebileceğini açıklamasının ardından Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer de gelebilecek geliri açıkladı. Gencer, yaptığı basın toplantısında hafriyat işinin kendisinin Antalyaspor A.Ş. başkanı olduğu dönemde proje olarak dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e getirdiğini ve o dönemde yıllık 300 milyon TL’lik gelir için bir firmayla anlaşma yaptığını söyledi. Gencer, şu anda da yıllık 600 milyon TL civarında bir gelirin olabileceğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler