7. yabancı hoca geliyor! Öncekiler ne yaptı?

08.06.2021 - 12:25 | Son Güncellenme: 08.06.2021 - 14:43

Fenerbahçe, yeni sezona yabancı teknik direktörle başlayacak. Son dönemde Fenerbahçe'de çalışan 6 yabancı teknik direktör neler yaptı? İşte detaylar...

7. yabancı hoca geliyor! Öncekiler ne yaptı?

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe’de geçtiğimiz sezon sportif direktör ve teknik direktörlük yapan Emre Belözoğlu ile yolların ayrılmasından gözler yeni hocanın kim olacağına çevrildi. Sarı lacivertli kulübün Başkanı Ali Koç ikinci dönemine de yabancı bir teknik direktör ile başlayacak.

İlk döneme yabancıyla başladı

3 Haziran 2018’de başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç teknik direktör olarak Phillip Cocu’yu getirmiş ancak başarılı sonuçlar alınamayınca görevine son verilmişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hedeflerini Marcelo Bielsa seviyesinde bir teknik direktör olarak açıklarken Alman ve Portekiz ekolü üzerinde durduklarının altını çizmişti.

En son Zico şampiyon oldu

Fenerbahçe iki yıl sonra yeniden yabancı bir hocaya teslim edilecek. Sarı lacivertliler en son Brezilyalı Arthur Zico ile 2007 yılında 100. yıl şampiyonluğuna ulaştı. Beyaz Pele lakabıyla anılan Zico’dan sonra Fenerbahçe’ye gelen yabancı hocalar şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Son 14 yılda Fenerbahçe’de Luis Aragones, Christoph Daum, Vitor Pereira, Dick Advocaat, Phillip Cocu görev alan teknik direktörler oldu.

Zico döneminde 2007 yılında Süper Lig’de şampiyon olan Fenerbahçe ertesi sezon Şampiyonlar Ligi’de tarihinin en başarılı yılını geçirdi. Devler Ligi’nde 2008 yılında çeyrek finale kadar çıkan sarı lacivertliler Chelsea’ye elenmişti. Christoph Daum en son geldiği 2009/2010 sezonunda başarılı olamasa da 2003-2006 yılları arasında Fenerbahçe’nin başında 2 şampiyonluk yaşama başarısı gösterdi.  Sarı lacivertlileri yöneten Aragones, Pereira, Advocaat ve Cocu ise kupa kazanma başarısı gösteremedi.

Senin için hazırladığımız haberler