Trabzonspor'da Muhammed Cham'a eleştiri: Sorumluluk almıyor

20.10.2024 - 10:47 | Son Güncellenme: 20.10.2024 - 10:57

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında RAMS Başakşehir'i 1-0 yenen Trabzonspor'da Muhammed Cham'a, Bordo-Mavili takımın efsane ismi İskender Günen'den eleştiri geldi.

Trabzonspor'da Muhammed Cham'a eleştiri: Sorumluluk almıyor

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında RAMS Başakşehir'i 1-0 yenen Trabzonspor'da Muhammed Cham, gösterdiği performansla beklentilerin altında kaldı. Bordo-Mavili takımın efsane futbolcularından İskender Günen, yıldız futbolcunun hiç sorumluluk almadığını söyledi.

"Trabzonspor'un galibiyet sayısı maalesef bir"

Sabah'a konuşan Günen, "Yedi beraberlikle geçen 8 haftada, Trabzonspor'un galibiyet sayısı maalesef bir. Tarihine baktığımızda böylesi bir sezon başı yaşanmamış. Her büyük takım sezona başlarken, hedefi şampiyonluk koyar. Sıradanlaşmak, beklentileri karşılayamamak doğaldır ki sorunları beraberinde getirir. Bu da takımın öz güvenini ve de motivasyonu aşağıya çeker.

"Rakip alanda yapılan baskı oyun anlayışının amacıydı"

Bu maç Trabzonspor için, şehrine umut verme maçıydı. Maçın başlamasıyla Trabzonspor'un stratejisi de ortayı çıktı. Uğurcan'ın daha önceki maçlardan farklı kendisine gelen topu, uzun kullanması ve de rakip alanda yapılan baskı oyun anlayışının amacıydı. Yalnız, önde baskı yapmaya çalıştığınızda savunmanın da orta alana çıkarak mesafeyi kısaltması gerekirken uzun bir süre oyun, 50-60 metrelerde oynandı.

"Okay ve Ozan ofansif anlamda oyunda hiç gözükmedi"

İki kenardan da organizasyonlu ataklar gerçekleşmediğinden Banza etkisiz gözüktü. Orta alanda ise Okay ve Ozan ofansif anlamda oyunda hiç gözükmedi. Oyunu yönlendirmesi gereken Cham ise kaptırdığı toplarla öne çıktı. Burada Cham için bir parantez açmam gerekiyor.

"Cham sorumluluk almaktan uzak"

Uzun bir süre almak için peşinden koştuğunuz, yüksek bir bonservis bedeli verip aldığınız bir oyuncu düşünün. Bu oyuncu sorumluluk almaktan uzak. Takıma katkısı son derece az, hem de beklentilerin uzağında kaldı. Tüm eksikliklere rağmen oyunun uzatma dakikalarında Visca ile gelen gol, umarım yarınlar için bir başlangıç olur" ifadelerini kullandı.

4 milyon Euro'ya transfer edildi

Trabzonspor, Avusturyalı on numarayı, sezon başında büyük uğraşlar sonucunda Fransız ekibi Clormont'tan 4 milyon Euro bonservis ücreti ödeyerek kadrosuna katmış ve 2028 yılına kadar sözleşme imzalamıştı.

6 maç 0 katkı

Bordo-Mavili takım ile 6 maça çıkan ve 273 dakika sahada kalan Cham, skor katkısı yapamadı.

Senin için hazırladığımız haberler