5 Yıldızlı Fenerbahçe'den Zimbru’ya 5-0 Gol

26.07.2023 - 23:07 | Son Güncellenme: 26.07.2023 - 23:19

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında sahasında Zimbru’yu 5-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu maça 5 yıldızlı formayla çıktı. İşte tüm detaylar

5 Yıldızlı Fenerbahçe'den Zimbru’ya 5-0 Gol

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Zimbru karşılaşmasına 5 yıldızlı forma ile çıktı.

1959 öncesi şampiyonlukların da sayılmasını isteyen Fenerbahçe, talebi kabul edilmeyince, logosuna 5 yıldız ekleyerek tescil ettirmişti. Ziraat Türkiye Kupası finalinde seremoniye 5 yıldızlı logonun yer aldığı forma ile çıkan Fenerbahçe, Zimbru karşılaşmasında da sahada bu formalarla yer aldı. 

Fenerbahçe kazandı ama...

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Zimbru’yu 5-0 mağlup etti. Bu maça 5 yıldızlı formayla çıkan Fenerbahçe'ye UEFA'dan ceza gelebilir.

UEFA'dan yıldızsız paylaşım

UEFA, resmi internet sitesinde Fenerbahçe'nin logosunu yıldızsız kullandı. UEFA'nın konuyla ilgili Fenerbahçe'ye bir yaptırımı olabileceği konuşuluyor.

İlgini Çekebilir
Fener yıldızlarıyla kavurdu geçti
Habere Git

İşte UEFA'nın forma ve logo kuralı

UEFA'nın forma ve logo talimatnamesinde 13/02 maddesinde şu ifadeler yer alıyor:

  • * Takım amblemleri, yalnızca UEFA idari veritabanında yer aldığı ve takımın ulusal federasyonuna kayıt yoluyla resmi statüye sahip olduğu şekilde maç formasında kullanılabilir.
  • * Takım amblemleri ve takım adları, yalnızca ilgili UEFA müsabakasında kullanımları için UEFA yönetimi tarafından onaylanmaları halinde, maç formalarında kullanım izni için alınabilir.
  • * Kendi eyalet veya bölgelerinin ulusal bayrağını veya ulusal sembolünü ve/veya armasını veya bayrağını kullanmak için izin talep eden takımlardan, ilgili ülke, eyalet veya bölge tarafından izin verildiğine dair kanıt sunmaları istenebilir.

Fenerbahçe, 5 yıldızdan vazgeçmiyor

Fenerbahçe, geçen sezon Türkiye Kupası seremonisine 5 yıldızlı forma ile çıkmış, ardından hazırlık maçlarında da 5 yıldız kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler