Spor Hukukçusu Fatih Şaşıoğlu: "5 Yıldız Konusu Aylar Sürecek!"

18.07.2023 - 23:18 | Son Güncellenme: 18.07.2023 - 23:22

Spor Hukukçusu Fatih Şaşıoğlu, Fenerbahçe’nin 1959 yılı öncesi şampiyonlukların resmileşmesi için yaptığı başvurunun görüşülmesinin ayları bulabileceğini söyledi.

Spor Hukukçusu Fatih Şaşıoğlu: "5 Yıldız Konusu Aylar Sürecek!"

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe’nin 1959 yılı öncesi şampiyonlukların resmileşmesi için yaptığı başvuru sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından oluşturulan kurul, futbol kamuoyunun gündemine yerleşti. 

Kararın ne zaman verileceği merak edilirken, Spor Hukukçusu Fatih Şaşıoğlu, Radyospor’da yayınlanan Ters Köşe programında Aygün Özipek’e açıklamalarda bulundu.

Uzun zaman alacak

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir danışma kurulu niteliğinde ekip kuracağını söyleyen Şaşıoğlu, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun 1959 yılı öncesi şampiyonluklarıyla ilgili kurulacak kurul, bir danışma kurulu. Kurulu bir araya getirmek ayları bulabilir. Alınacak kararın yönetim kuruluna getirilip görüşülmesi de bir süre alacak. Alınacak karar bazı kulüplerin de hoşuna gitmeyecek ve Tahkim Kurulu’na gidecektir. O da belli bir süre alacak” dedi.

İlgini Çekebilir
TFF, yeni yabancı kuralını duyurdu!
Habere Git

CAS yolu kapalı

Fenerbahçe’nin aksi bir karar alınması halinde konuyu CAS’a taşıyamayacağını da söyleyen Şaşıoğlu, “CAS, Fenerbahçe’nin bu yola gitmesi için önce FIFA ve UEFA’da bir süreç geçirmelidir. FIFA ve UEFA, bu konuda yerel federasyonlara hak tanıyor. Bu sebeple CAS yolu kanaatimce açık değil” diye konuştu.

Beşiktaş’ın başvurusu emsal değil

Son günlerde Beşiktaş’ın 2002’de yaptığı başvurunun emsal olarak kabul edilemeyeceğini de söyleyen Şaşıoğlu, “Fenerbahçe’nin daha önce Tahkim’e başvurusu olmamış. Beşiktaş’ın 2002’de yaptığı başvurudan bahsediliyor. Bu sebeple Fenerbahçe başvuramaz diyor ama ben buna katılmıyorum. 

TFF Tahkim Kurulu tarafından 2002 yılında Beşiktaş hakkında verilen karar, Fenerbahçe'nin yapmış olduğu 1959 öncesi şampiyonlukların tescili başvurusunu etkilemeyecektir. Fenerbahçe, tüm şampiyonluklar için başvuruyor” dedi.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de 2023-2024 sezonu fikstürü belli oldu! İlk hafta programı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler