Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında yükselmeye devam ediyor!

17.08.2023 - 22:43 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 00:16

Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor'un Avrupa'da tur atlamasının ardından UEFA ülke puanı sıralamasında da yükselişimiz devam etti...

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında yükselmeye devam ediyor!

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Galatasaray Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Slovenya’da 3-0 yendiği Olimpija Ljubljana karşısında İstanbul’daki rövanşta da galip gelerek 1 puan alıp UEFA kulüp müsabakaları ülkeler sıralamasında 10’uncu basamakta bulunan Türkiye’nin puanına 0.25 puan daha ekleyerek 29.600 puana çıkmasını sağlamıştı. Sarı kırmızılı temsilcimiz böylece Şampiyonlar Ligi Play Off Turu biletini almıştı. 

Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe tur atladı

Bu akşam UEFA Konferans Ligi’nde oynayan temsilcilerimiz Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe maç sonucu olarak üçte üç yapamasalar da 3’te 3’le Konferans Ligi Play Off Turuna yükseldiler.

5-1’in rövanşında Osijek’e 3-2 mağlup olan Adana Demirspor bu akşam puan alamasa da turu geçti. Neftçi Bakü’yü İstanbul’da da yenen Beşiktaş ile Maribor’u deplasmanda farklı geçen Fenerbahçe 1’er puan almayı başardılar. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin play-off turundaki rakibi belli oldu!
Habere Git

Türkiye’nin puanı 30.100’e çıktı

Bununla birlikte iki ekibimizin aldığı puanlar 0.500 puan olarak ülke puanına yansıdı ve Türkiye’nin puanı 30.100’e çıktı. Böylece 4 temsilcimiz birden büyük bir başarı göstererek Play Off Turunda oynamaya hak kazandılar.

Austria Wien, Avrupa’ya veda etti

Diğer yandan UEFA kulüp müsabakaları ülkeler sıralamasında ilk 10 için mücadele ettiğimiz İskoçya, Avusturya, İsviçre ve Sırbistan’ın takımları da bu akşam karşılaşmalar oynadılar. Avusturya’nın iki temsilcisinden biri olan Austria Wien evinde Legia Varşova’ya 5-3 mağlup olarak Avrupa’ya veda etti. Bir diğer Avusturya temsilcisi Rapid Wien ise Debrecen deplasmanında 4-0 kazanarak Play Off Turuna kaldı. Bu sonuçlarla Avusturya’nın ülke puanı 29.500’e çıktı.

Basel’den sonra Luzern de elendi

Dokuzuncu basamakta bulunan İskoçya da bu akşam iki takımla 3. Eleme Turunda yer aldı. Hibernian, İsviçre’nin Luzern takımı ile 2-2 berabere kaldı ve ilk maçı 3-1 kazandığı için turu geçti. Böylece İsviçre’nin Basel’den sonra ikinci takımı da elenmiş oldu. 

İlgini Çekebilir
Kara Kartal, Play-off'a uçtu!
Habere Git

İskoçya 31.450 puana yükseldi

Diğer İskoç takımı Hearts ise Rosenborg’u 3-1 yenerek turu geçen taraf oldu. İskoçya ekipleri 1 galibiyet 1 beraberlikle 1.50 puan alırken İskoçya’nın ülke puanına 0.300 puan eklediler. Bununla birlikte İskoçya 31.450 puana yükseldi. 

Ülkeler sıralamasında 13. Basamaktaki Sırbistan’ın Partizan takımı Azerbaycan’ın Sabah ekibini yenerek 1 puan aldı. Partizan’ın 0.25’lik katkısıyla Sırbistan’ın puanı da 21.375’e çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler