Son Dakika | Fenerbahçeli Arda Güler'i Eski Hocası Erol Tokgözler Anlattı

21.02.2022 - 13:47 | Son Güncellenme: 21.02.2022 - 14:04

Fenerbahçe'de Arda Güler, Hatayspor maçında ilk 11'de oynadı ve performansıyla göz doldurdu. Arda'nın Gençlerbirliği altyapısından hocası Erol Tokgözler, Radyospor'a konuştu. Detaylar haberimizde...

Son Dakika | Fenerbahçeli Arda Güler'i Eski Hocası Erol Tokgözler Anlattı

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe formasıyla kariyerinde ilk kez sahaya 11'de çıkan 16 yaşındaki Arda Güler oyunuyla göz doldurdu. Kadıköy'de Hatayspor karşısında golsüz geçilen ilk yarıda yaşanan bir frikik pozisyonu ise sosyal medyada herkesin konuştuğu olay oldu.

Serdar Dursun'a 'Sen mi vuracaksın abi?'

Duran topları kullanmak için büyük istek gösteren genç yıldız ile Serdar Dursun arasında yaşanan diyalog mücadelenin en çok konuşulan anlarından biri oldu. Frikikte vurmak için istekli olan Arda Güler’in Serdar Dursun’a ‘sen mi vuracaksın abi?’ dediği görüntüler yayıncı kuruluş tarafından ekranlara getirildi.

Eski hocası anlattı

2019'da Gençlerbirliği altyapısından Fenerbahçe'ye transfer olan Arda Güler'in Başkent ekibinden hocası Erol Tokgözler açıklamalarda bulundu.

'Fenerbahçe ve Türk futbolu yeni bir Sergen Yalçın kazandı'

Radyospor'da Oleycom'un sunduğu Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Erol Tokgözler, "Arda Güler Gençlerbirliği altyapısının bir ürünüdür. Arda iyi değil, özel bir oyuncu. Arda'nın potansiyelini henüz bilemiyoruz. Çünkü Arda'nın potansiyelinin ucu açık. Arda çok iyi bir Fenerbahçeli ve Alex hayranı. Fakat ben onu Sergen Yalçın'a çok benzetiyorum. Türk futbolu ve Fenerbahçe yeni bir Sergen Yalçın kazandı diyebilirim. Arda oyunu öngörüyor. Arda ayağına top gelmeden ikinci ve üçüncü aşamayı öngörüyor. Arda, Serdar ile yaşadığı diyaloğu eminim dün kafasında yaşamıştır. Arda özgüveni çok yüksek bir oyuncu. Arda'nın futbol topu vücudunun bir parçası gibi. Arda'yı dün izleyen scoutlar vardı, bu sayı gün geçtikçe artacaktır. Arda, Fenerbahçe'ye 200 bin TL peşin, 200 bin TL'de oynadığı ilk resmi maçta verilmek üzere toplamda 400 bin TL'ye transfer oldu. Gençlerbirliği, Arda'dan yetiştirme bedeli de kazanabilir" dedi. 

Sosyal medyadan açıklama yaptı

Fenerbahçe, Hatayspor maçından sonra sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan Arda Güler, "Tam 3 yıl önce bugün Fenerbahçe’min kapısından içeri girmiştim. İlk günden beri hayallerini kurduğum forma ile bugün sahada ilk kez 11’de sahaya çıkmak büyük bir gurur benim için. Hayallerim için çok çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğim..." ifadelerini kullandı.

Arda Güler'in istatistikleri ne diyor?

271 farklı ligi kapsayan, 100’den fazla parametrede futbol veri karşılaştırma platformu Comparisonator’un verilerine göre Arda Güler, 26. haftada merkez orta saha bölgesinde forma giyen oyuncular arasında yakaladığı 354.89 indeks derecelendirmesi ile bu alanda Yukatel Kayserispor forması giyen Abdulkadir Parmak’ın ardından 2. sırada yer aldı. 16 yaşındaki oyuncu, 128.00 defansif indeks puanı ve 112.1 paslaşma indeks puanı ile bu alanda ilk sırada kendisine yer buldu.

Atak organizasyonlarındaki performansı

Arda Güler, Atakaş Hatayspor karşısında takımının geliştirdiği ataklarda aldığı rol ile göze çarptı. Sahada özgüvenli ve rahat bir görüntü çizen Güler, 6’sı başarılı olmak üzere 9 atak organizasyonunda baş rolde yer aldı. Başarılı atak organizasyonunda Abdulkadir Parmak’ın ardından 2’nci sırada yer alan Arda Güler, xA (Beklenen Asist) kategorisinde ise 0.59 ortalama ile zirvede kendisine yer buldu. Arda Güler, 6’sı başarılı 7 dribling ile de bu alanda merkez orta sahalar arasında 2’nci sırada yer aldı.

Defansif anlamda büyük katkı

16 yaşındaki oyuncu, sahada kaldığı 73 dakika boyunca takımına defansif anlamda da büyük katkı sağladı. Merkez orta saha oyuncuları baz alındığında 26’ncı haftada 14 defansif aksiyon ile 3’üncü sırada yer alan Arda Güler, 12 başarılı defansif aksiyon ile de bu alanda zirvenin sahibi oldu. Karşılaşma boyunca 5 top kazanan genç oyuncu, rakip sahada 2 top kazanarak bu alanda da merkez orta sahalar arasında ilk sırada yer aldı.

Pas kalitesi

Arda Güler, Atakaş Hatayspor karşılaşmasında bulunduğu atak organizasyonlarında da attığı paslar ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. 41 başarılı pas ile Miha Zajc’ın ardından merkez orta sahalarda 2’nci sırada yer alan Arda Güler, 4 başarılı uzun pas ile bu alanda ilk sırada kendisine yer buldu. Arda Güler, rakip 3’üncü bölgesine yapılan başarılı pas kategorisinde de yaptığı 10 pas ile 3’üncü sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler