Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'da gençler ne kadar süre aldı?

24.09.2022 - 10:20 | Son Güncellenme: 24.09.2022 - 10:25

Süper Ligin ilk 7 haftasında görev yapan 433 futbolcudan sadece 33'ü 21 yaş ve altında oldu. Beşiktaş ve Galatasaray'da 4, Trabzonspor'da 2, Fenerbahçe ise 1 genç şans buldu.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'da gençler ne kadar süre aldı?

AJANSSPOR HABER

Süper Ligin ilk 7 haftasında toplam 433 futbolcu şans bulurken bunlardan sadece 33'ü 21 yaş ve altında oldu. 7'si yabancı olan 33 futbolcu toplam 3033 dakika forma giyebildi. Böylece Süper Lig, UEFA klasmanındaki ilk 10 ülkenin en üst ligleri ile kıyaslandığında genç futbolcuların en az şans bulduğu yer oldu. 

Hollanda Türkiye'yi 4'e katladı

Süper Lig'de genç futbolcuların oyunda kaldığı süre ise toplam sürenin yüzde 2.43'ü. Gençlere şans vermede zirvede yer alan Hollanda Ligi Eredivisie ise 21 yaş ve altı 116 futbolcu görev aldı. Eredivisie'de şans bulan gençler toplam sürenin yüzde 22.48'inde sahada kaldı.

İlgini Çekebilir
Ersin Destanoğlu neden oynamıyor? Sözleşme krizi...
Habere Git

4 büyükler içinde Beşiktaş zirvede

4 büyükler içinde gençlere en çok süre veren takım Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılarda özellikle kaleciler Ersin Destanoğlu ve iki maçta görev yapan Emre Bilgin 90 dakika sahada kalarak fark yaratan isimler oldu. Altyapıdan yetişen Berkay Vardar ve İstanbulspor'dan transfer edilen Emrecan Uzunhan Kartal'ın şans verdiği diğer iki isim oldu. 3 futbolcu toplam 911 dakika sahada görev yaptı.

Galatasaray takip ediyor

Beşiktaş'ı ise yine 4 futbolcuya şans veren Galatasaray takip etti. Türk statüsünde oynayıp oynamaması tartışılan Yusuf Demir, Kazımcan Karataş, Hamza Akman ve Emin Bayram sarı kırmızılılarda şans bulan genç isimler oldu. bu 4 futbolcunun sahada kaldığı süre ise 289 dakika.

Trabzonspor'un gençleri

Trabzonspor genç futbolculara toplam 189 süre verdi. Bunun 180 dakikası ise kaleci ve kaptan Uğurcan Çakır'ın sakatlığı nedeniyle görev yapamadığı iki maçta kaleyi koruyan Muhammet Taha Tepe'ye ait. Genç kaleci sahada olduğu 180 dakika içinde kalesini gole kapatmayı başardı. Bordo mavililerde süre alan diğer isimse Hollanda'dan gelen Naci Ünüvar oldu.
 

İlgini Çekebilir
Arda Güler'in yüzde 20'sinin peşine düştüler
Habere Git

Fenerbahçe'de bir tek Arda Güler

Bir maçı eksik olan Fenerbahçe'de 21 yaş ve altında olan futbolculardan süre bulan tek isim Arda Güler oldu. Teknik direktör Jorge Jesus'un kendini geliştirmesi gerek dediği Arda Güler 6 maçta 31 dakika şans buldu. Genç futbolcu Kasımpaşa karşılaşmasında 2 topu ağlara göndermeyi başardı.

Süper Lig'de 5 takım 21 yaş ve altındaki futbolculara hiçbir maçta görev vermedi. Bu takımlardan puan durumunda üst taraftaki takımlardan olması dikkat çekti. Gençlere şans vermeyen Süper Lig ekipleri ve ligdeki sıralaması şöyle:

* Adana Demirspor (1. sırada)

* Başakşehir (3. sırada)

* Konyaspor (5. sırada)

* Ankaragücü (16. sırada)

* Sivasspor (17. sırada)

Senin için hazırladığımız haberler