(ÖZET) Lüksemburg - Türkiye Maç Sonucu: 0-2

11.06.2022 - 22:41 | Son Güncellenme: 11.06.2022 - 23:46

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup üçüncü maçında Lüksemburg ile karşıya geldi. Ay-yıldızlılar karşılaşmayı 2-0'lık skorla kazandı. İşte maç özeti ve detaylar...

(ÖZET) Lüksemburg - Türkiye Maç Sonucu: 0-2

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup üçüncü maçında Lüksemburg deplasmanında çıktı. ay-yıldızlılar, Lüksemburg karşısında aldığı 2-0'lık skorla grupta liderliğini yükselti ve 3 maçta 3 galibiyet aldı. Milliler, henüz kalesinde gol görmedi. İşte maça dair detaylar...

Perde penaltıdan açıldı

35. dakikada Hakan’ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, arka direkte Çağlar’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak Barreiro’nun eline çarparak oyun alanına döndü. Hakem Antonio Nobre penaltı noktasını gösterdi.
Beyaz noktada topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu, kalecinin sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Millilerimiz bu golle ilk yarıyı 1-0 üstünlükle tamamladı.

Atmadan Duramıyor

A Millilerimiz, karşılaşmanın 75. dakikasında karşı atağa çıkmak isteyen Lüksemburg'u Doğukan Sinik ile kesti. Doğukan Sinik, topu Cengiz Ünder'e yolladı. Cengiz'in pasında topu alan Serdar Dursun, ceza alanına girer girmez çektiği şutla topu ağlara gönderdi ve Ay-Yıldızlı takımımızı 2-0'lık skorla öne geçirdi. Serdar, Milli forma ile çıktığı 7. maçında 7. golünü atmayı başardı.

Kalemizde gol görmedik

Uluslar Ligi C grubunda olan A Milli Takımımız, üç karşılaşmada ter döktü. Millilerimiz, ilk maçta Fareo Adaları'nı 4-0'lık skorla mağlup ederken ikinci karşılaşmada lise Litvanya'yı 6-0'lık skorla mağlup etti. Son karşılaşmada ise Lüksemburg deplasmanına çıkan Ay-Yıldızlılılar, deplasmanda 2-0'lık skorla kazanarak toplamda 12 gol atarken henüz kalesinde gol görmedi. 

Konuk Litvanya

A milillerimiz, Uluslar Ligi dördüncü maçında kendi sahasında Litvanya'yı konuk edecek. Karşılaşma 14 Haziran Salı günü 21.45'de başlayacak.Zorlu mücadele ise TRT ekranlarında canlı olarak yayınlanacak. 14 Haziran'da Türkiye'nin İzmir'de Gürsel Aksel Stadı'nda Litvanya ile oynayacağı Uluslar Ligi maçını Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetecek.

Liderliği bırakmadı

A Milli Takımımız, çıktığı 3 karşılaşmada da galibiyet alarak grupta liderliğini devam ettirdi. 9 puanla lider olan Türkiye'yi ikinci sırada ise 6 puanla Lüksemburg takip ediyor. İşte puan durumu

1 - Türkiye: 9P

2- Lüksemburg: 6P 

3- Fareo Adaları: 3P

4- Litvanya: 0P

Karşılaşma 5 dakika durdu

Karşılaşmanın 21. dakikasında yaşanan bir pozisyonun ardından topun dışarıya çıkmasını engellemek için büyük bir efor sarf ederek depara kalktı ve kayarak müdahale etmek isteyen başarılı savunma oyuncumuz Merih Demiral, köşe bayrak direğini kırdı. Tadilat ise 5 dakika sürdü. 

Senin için hazırladığımız haberler