31-18'den geri dönen Carolina Panthers fırsat tepti

25.11.2019 - 01:46 | Son Güncellenme: 25.11.2019 - 01:46

NFL'in 12. haftasında Carolina Panthers, Mercedes-Benz Super Dome'da ezeli rakibi New Orleans Saints'in konuğu oldu.

Saints maçın ilk hücum serisinde, özellikle üçüncü hak hücumlarında etkili pas oyunları çıkararak rakip yarı sahasına girmeyi başardı. Louisiana ekibi, son olarak, running backlerden Latavius Murray'in 26 yardlık koşu oyununu touchdownla tamamlamasıyla öne geçti. Touchdown sonrasında ekstra gol geldi ve fark 7 sayıya çıktı. (10.39) Saints, bu sayılardan 5 dakikayı geçen bir süre sonra bir touchdown daha yaptı. Play action pas oyununda Drew Brees, gol bölgesinin sağ tarafına koşan wide receiver Tre'Quan Smith'i gördü. Smith, Brees'in attığı pası, gol bölgesinde rahat bir şekilde yakaladı. Farkı çift hanelere çıkaran Altın Siyahlılar, Wil Lutz'ın ikinci ekstra golüyle skoru 14-0'a getirdi. (5.12) Carolina Panthers, bu sayıdan sonra oynadığı hücum serisinden büyük bir oyun çıkardı. Charlotte ekibinin genç wide receiverı D.J. Moore, 51 yardlık pas oyununda Kyle Allen'ın kendisine attığı topu rakip yarı sahasının 3 yard çizgisinde yakaladı ve gol bölgesine düştü. Ancak touchdown sonrasında Joey Slye'ın ekstra golü kaçtı ve fark 8 sayıya kadar indi. (3.08) İlk çeyrek, New Orleans Saints'in 14-6'lık üstünlüğüyle tamamlandı. 
 
Saints, ikinci 15 dakikaya, önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdürerek başladı. Louisiana ekibi, rakip yarı sahasının 19 yard çizgisinde olmasına karşın, istediği ilerlemeyi yapamadı. Özellikle bu süre içinde iyi bir savunma yapan Carolina Panthers'ın linebackerı Bruce Irvin, üçüncü hakta Drew Brees'i sackleyerek gol bölgesinden biraz daha uzaklaştırdı. Touchdown için riske girmeyen Saints, son hakta Wil Lutz ile alan golü denedi. 41 yard uzaktan atılan alan golü isabetli oldu ve Altın Siyahlılar farkı ikinci kez çift hanelere çıkardı. (13.34) Carolina Panthers da, bir sonraki seride, çaylak kickerı Joey Slye'ın da 41 yard uzaktan alan golü atmasıyla arayı yine 8 sayı kadar kapattı. (8.09) İlk çeyreğe nazaran toparlanmış bir görüntü çizen Panthers, ikinci 15 dakikanın son hücumunda, 1 yardlık pas oyununda touchdown yapmayı başardı. Yıldız running back Christian McCaffrey, screen pasta topu alıp gol bölgesine girdi. Ancak Mavi Siyahlılar, beraberlik için denediği ekstra 2 sayılık oyundan istediği sonucu alamadı. New Orleans Saints, devreye 17-15 önde girdi.
 
Carolina Panthers, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinden sayı çıkaramadı. New Orleans Saints'in buna karşılığı touchdown oldu. Tight end pozisyonunda oynayan Jared Cook, sağ köşeye gitti ve Drew Brees'in 20 yardlık pasını gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrasında Wil Lutz, üçüncü kez ekstra golü sayıya çevirdi ve Saints farkı 9 sayıya çıkardı. (11.18)  Oyunda kalmaya devam eden Panthers, Joey Slye'ın 52 yard uzaktan attığı alan golüyle, skor aralığını 1 touchdown sayısına indirdi. Fakat New Orleans etkili hücumlarını sürdürdü ve bir pas oyunundan daha touchdown çıkardı. Yıldız wide receiver Michael Thomas, Drew Brees'in 3 yardlık pasını gol bölgesinde tuttu. Thomas, touchdown sonrasındaki ekstra 2 sayı denemesinden de sayı çıkardı ama pas ihlali kararıyla geçersiz sayıldı. Ekstra sayı tekrarını ekstra gol olarak oynama kararı veren Saints Wil Lutz ile yine hanesine 1 puan daha yazdırdı. (5.09) Ancak Panthers'ın takibi sürdü. Christian McCaffrey, 4 yardlık koşu oyununda gol bölgesine girdi. Touchdown sonrasında Joey Slye, ikinci kez ekstra sayı kaçırdı. Fark 7 sayıya kadar düştü. (1.28) Üçüncü 15 dakikanın sonunda New Orleans Saints, dördüncü çeyreğe 31-24 önde girdi.
 
Altın Siyahlılar, son 15 dakikaya, önceki çeyrekten kalan hücum serisini sayı yapamadan noktaladı. İki takım da, bir müddet hücumda istediklerini yapamadı. Carolina Panthers, üstü üste 2 hücum serisini degajla tamamlasa da, savunmada önemli bir hamle yaptı. Charlotte ekibinin deneyimli safetysi Tre Boston, Drew Brees'in Tre'Quan Smith'e attığı pası, sahanın ortasında yakaladı. (12.26) Panthers, interception sonrası 50 yard çizgisinden başladığı hücumdaki ikinci hakkında, Kyle Allen'ın çok yönlü wide receiver Curtis Samuel'a attığı pas oyununda isabeti yakalayamasa da, New Orleans'tan Marcus Wiliams, Samuel'ın pası yakalamaması için yaptığı hamleden pas ihlali cezası aldı. Gol bölgesindeki pozisyonda çıkan cezanın ardından Charlotte ekibi, NFL'deki kurallar gereği, rakip yarı sahasının 1 yard çizgisine geldi. İlk 3 denemede gol bölgesine giremeyen Carolina Panthers, son hakkında risk aldı. 2 yardlık pas oyununda D.J. Moore, Kyle Allen'ın pasını gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrasında Joey Slye ekstra golü attı ve karşılaşmaya 31-31'lik eşitlik geldi. (9.23) Maç içinde performansını arttıran Panthers savunması, bir sonraki New Orleans hücum serisinde etkisini gösterdi. Son hakkında, hak tazelemek için önünde 1 yarddan az bir mesafe bulunan Saints, Alvin Kamara ile koşu oyunu denese de, Eric Reid'in müdahalesi sonrasında 2 yard geriledi ve hücum hakkını kaybetti. (6.44) Öne geçmek için hücum eden Panthers, Saints yarı sahasının 5 yard çizgisine kadar gelse de, touchdown çıkaramadı. Son hakta Joey Slye, alan golü için sahaya geldi; ancak Mavi Siyahlılar'ın başantrenörü Ron Rivera, bir önceki hücumdaki pozisyonda defansif pas ihlali olduğu ile ilgili itiraz hakkını kullandı. Hakemler pozisyonu inceledi ve çaylak safety CJ Gardner-Johnson'ın pas ihlali yaptığını tespit etti. (2.21) Otomatik olarak hücum hakkı tazelenen Panthers, gol bölgesine 3 yard uzaktan, hücuma yeniden başladı. İlk hakta Christian McCaffrey ile koşu oyunu deneyen Charlotte ekibi, 1 yard kaybetti. İkinci hakta isabetsiz bir pas oyunu oynayan Kyle Allen, üçüncü hakta ise, defansif end Marcus Davenport tarafından sacklendi. Son 2 dakika molasının ardından son hücum hakkını kullanan Panthers'ta Joey Slye, 28 yard uzaktan alan golü kaçırdı. Ancak sahaya bir ceza bayrağı düştü. Bu ceza, defansif bir ceza değildi ve Panthers öne geçmek için önemli bir fırsat tepti. (1.56) New Orleans Saints, maçın son hücumunda Wil Lutz ile 33 yard uzaktan alan golü sayısını buldu ve karşılaşmayı 34-31 kazandı. Bu sonuçla Saints 9 galibiyete ulaşırken NFC Güney Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü. Carolina Panthers ise, 5 galibiyet ve 6 mağlubiyette kaldı ve Saints ile grup liderliği için aradaki maç farkı 4'e çıktı. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER 
 
 NEW ORLEANS SAINTS  
 
Drew Brees (QB): 39'da 30 pas isabeti, 311 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası, 1 interception pas
 
Latavius Murray (RB): 7 koşu oyununda 64 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 
Michael Thomas (WR): 11'de 10 pas yakalamada 101 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Jared Cook (TE): 8'de 6 pas yakalamada 99 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Wil Lutz (K): 4'te 4 ekstra gol ve 2'de 2 alan golü isabeti ile 10 sayılık katkı, 33 yard uzaktan maç kazandıran alan golü
 
 CAROLINA PANTHERS 
 
Kyle Allen (QB): 36'da 23 pas isabeti, 253 yard pas mesafesi, 3 touchdown pası
 
Christian McCaffrey (RB): 22 koşu oyununda 64 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 9'da 9 pas yakalamada 69 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
D.J. Moore (WR): 9'da 6 pas yakalamada 126 yard mesafe ve 2 pas yakalama touchdownı
 
Tre Boston (S): 3'ü solo, toplam 5 tackle, 1 interception

Senin için hazırladığımız haberler