3 puana selam, aynen devam

06.03.2016 - 22:44 | Son Güncellenme: 06.03.2016 - 22:44

Maçın özeti olarak; “Fenerbahçe oynaması gerektiği gibi oynadı ve istediği sonucu ve 3 puanı alarak bu zorluk derecesi yüksek kritik maçı kolay geçti.” diyebiliriz.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Akhisar Belediyespor deplasmanına çıkan Fenerbahçe, kötü zemine rağmen sergilediği pozitif nitelikli futbol ve attığı 3 golle zorluk derecesi yüksek olan maçı 3-0 gibi net skorla kazanarak şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet daha almayı başardı.

Ev sahibi takım Akhisar Belediyespor açısından;

Fenerbahçe’nin istekli ve baskılı oyunu karşısında tutuk bir futbol kurgularıyla karşılaşmaya başladılar. Takım olarak konsantrasyon bütünlüklerini maç geneline yansıtamadılar. Herkesin eleştirdiği bozuk zemin aslında Akhisar Belediyespor lehineydi. Çünkü rakibe kıyasla bozuk zemine daha alışkın olmaları kullanabilselerdi onlar adına avantajdı. Tüm oyun planlarının bozulmasının sebebi ise, zeminden ziyade Fenerbahçe’nin gücünü ve kararlılığını oyuna iyi yansıtmasından ve baskılı oynamasındandı.

Akhisar Belediyespor maça kötü başlamakla birlikte, pas oyunu yapmakta, oyun kurmakta, topu ileri taşımakta ve skor üretmekte çok zorlandılar. Takım olarak Fenerbahçe kalesinde hiçbir ciddi tehlikeleri olamadığı gibi net söylenecek pozisyonları dahi olamadı. Sadece ilk yarının belirli bölümlerinde biraz top yapar gibi oldular ancak ikinci yarıda buda olmadı ve oyundan tamamen düştüler. Takım olarak sergiledikleri bu negatif nitelikli oyun kurguları hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda devam edince doğal olarak kalelerinde golleri görmekten kurtulamadılar. Hatta Fenerbahçe forvet hattı final pas ve vuruşlarında biraz aceleci davranmasalardı bu maç beş farklı skora dahi gidebilirdi. Şansları sayesinde daha farklı yenilmekten kurtuldular diyebiliriz.

Fenerbahçe’ye gelince;

Maçın özeti olarak; “Fenerbahçe oynaması gerektiği gibi oynadı ve istediği sonucu ve 3 puanı alarak bu zorluk derecesi yüksek kritik maçı kolay geçti.” diyebiliriz.

Kadrosunda Bruno Alves, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Nani gibi son derece önemli silahlarından eksik olarak dört maçtır bir türlü yenemediği rakibi karşısına çıkmasıydı. Bu eksik kadroya rağmen hem ligin tehlikeli takımlarından biriyle oynamak hem de iyi futbola engel olan bozuk zeminle mücadele etmek öyle her takımın başarabileceği kolay bir olgu değil. O nedenle rakibini farklı skorla yenen Fenerbahçe takımını kutlamak gerekiyor.

Ligin en iyi takım savunması yapan ekibi olan Fenerbahçe, takım olarak karşılaşmaya istekli başladılar. Daha ilk dakikalardan itibaren güçlerini ve kararlılıklarını rakibe iyi hissettirerek onları psikolojik olarak oyundan düşürdüler. Bozuk zemin Fenerbahçe’nin pas organizasyonu ve set oyununa engel olunca şut ve duran top organizasyonlarını ön plana çıkartan bir oyun kurgusuna döndüler. Zaman, zaman da savunma gerisinden atılan derinlemesine yüksek toplarla skor üretkenliklerini artırdılar. İlk yarım saat geçilirken Şener ile yine bir isabetli şut girişimi sarı lacivertlilere üstün oynadıkları maçta ilk golü getirdi ve devreyi 1-0 önde kapatmalarına neden oldu.

İkinci yarıda oyun üstünlüğünü tamamen eline geçiren Fenerbahçe bu yarının hemen başlarında Şener’in büyük gayretleriyle getirip yaptığı asisti Volkan gole çevirince maçta zaten bitmiş oldu. Maçın son dakikasında Fernandao’dan gelen gol ise, deyim yerindeyse pastanın kreması oluyordu. 3-0.

Bunun dışında söylenebilecek önemli hususlardan bir kaçını söyle özetleyebiliriz. Takım olarak Fenerbahçe, mevcut şartlar içinde rakibine oranla oynadığı futbol ve attığı gollerle galibiyet adına açık ara üstündü. Maçı isteyen taraf her haliyle Fenerbahçe takımıydı. Caner ve Gökhan’ın yokluklarında yerlerine oynayan Hasan Ali ve Şener onları aratmadı. Maç genelinde Hasan Ali maça pozitif katkı anlamında kusursuz inisiyatif alırken, Şener’de hem gol attı hem de ikinci golün asistini yaptı. Volkan her maç daha iyi bir çizgiye gelirken, Alper ise bu takımda 90 dakika oynatılacak ve takımı ateşleyen önemli bir unsur olduğunu bu maçta da gösterdi.

Sonuçta önemli olan galibiyet ve 3 puandı. Fenerbahçe’de gereğini yaptı. Zorluk derecesi yüksek olan bu kritik virajı kayıpsız atlatmasını bildiler. Aldıkları bu galibiyetle de zirve yolunda önemli bir avantaj elde ettiler. Fenerbahçe takımını kutluyorum.

      

Senin için hazırladığımız haberler