2'nci Avrupa Oyunları Hollanda'da yapılacak

15.05.2015 - 12:22 | Son Güncellenme: 15.05.2015 - 12:22

AVRUPA Olimpiyat Komiteleri (EOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Hasan Arat, 2019'da düzenlenecek 2'nci Avrupa Oyunları'nın Hollanda'da yapılacağını açıkladı..

Antalya'nın turizm merkezi Belek'teki Gloria Golf Resort Otel'de düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Genel Kurulu ve 36'ncı EOC Semineri başladı.

Toplantıya 50 ülkenin milli olimpiyat komitesi temsilcisi katıldı. Bu yıl Kosova milli olimpiyat komitesi ilk defa EOC'de yer aldı. Toplantıya EOC Başkanı Patrick Hickey, EOC Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Yardımcısı Hasan Arat, EOC Genel Sekreteri Raffaelle Pagnozzi, Dünya Olimpiyat Komiteleri Birliği ANOC Genel Sekreteri Gunilla Lindberg, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Olimpik Dayanışma Direktörü Pamela Vipond da katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan EOC Başkanı Patrick Hickey, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat ile Gloria Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir'e teşekkür plaketi verdi. 

BİRİNCİSİ BAKÜ'DE
Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan EOC Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Yardımcısı Hasan Arat, Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin Türkiye'nin üye olduğu çok önemli kurumlardan birisi olduğunu ve Türkiye'yi temsilen bu kurumda bulunduğunu anlattı. 36'ncı Olimpik Dayanışma Forumu ile EOC Olağanüstü Genel Kurulu'nda 2019 Avrupa Oyunları'nın görüşüleceğini dile getiren Arat, 29 gün sonra da düzenlenecek 1'inci Avrupa Oyunları'nın da Bakü'de yapılacağını aktardı. 

Bakü'deki Avrupa Oyunları'na Türkiye'den 200'e yakın sporcunun katılacağını belirten Arat, "Bakü'deki en büyük kafilelerden biriyiz. Çok iyi neticeler alacığımızı düşünüyoruz" dedi. Kongrenin Antalya'da yapılmasının önemine değinen Arat, "Antalya artık giderek sporun, kongrelerin başkenti olmaya başladı. 50 ülkenin Antalya'da görmüş oldukları turizm ve spor tesisleri açısından etki o adar büyük ki bunu lehimize çevirmemiz lazım. Bunun süreklilik arz etmesi için de elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu. 

HÜKÜMET BELİRLER
Arat, toplantıda Dünya Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin çalışmalarının gözden geçirileceğini, ülkelerin hazırlıkları, Temmuz'da Tiflis'te yapılacak Avrupa Gençlik Oyunları ile 2016 Rio Olimpiyatları'nın tanıtımının yapılacağını anlattı. Arat, "2'nci Avrupa Oyunları Hollanda'da yapılacak. Türkiye'nin önceliği ise olimpiyat oyunları. Onun için bundan sonraki aşamadaki kararı sanırım seçimlerden sonraki hükümet belirleyecek. O yönde de ülkemiz yol haritası çizecek" dedi.

Açılış töreninin ardından gerçekleştirilen 36'ncı EOC Semineri ile Uluslararası Olimpik Dayanışma Forumu'nda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları, 2015 Bakü Avrupa Oyunları organizasyonu hakkında ülke komiteleri hazırlıklarını anlatan sunum yaptı.

Toplantı yarın EOC Olağanüstü Genel Kurulu toplantısıyla sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler