21 Puanı Silinen Derby County Küme Düşme Potasından Çıkıyor

09.02.2022 - 20:08 | Son Güncellenme: 09.02.2022 - 20:16

Championship'de Wayne Rooney'nin yönettiği Derby County, 21 puan silme cezasına rağmen küme düşme hattından kurtulmanın 4 puan uzağında. Derby County neden ceza aldı?

21 Puanı Silinen Derby County Küme Düşme Potasından Çıkıyor

İngiltere Championship ekiplerinden Derby County, -21 puanla başladığı ligde, aldığı olumlu sonuçlarla tarih yazmaya adım adım ilerliyor.

Acun'u yendiler, 4 puan kaldı!

Derby County, dün Acun Ilıcalı’nın yeni takımı Hull City’e karşı aldıkları 3-1’lik galibiyetle puanını 18’e yükseltti. 3 takımın düştüğü, 24 takımlı ligde 23. sırada yer alan köklü kulüp, dünkü galibiyetle birlikte, 21. sıradaki rakibi Reading ile arasındaki farkı 4 puana düşürdü.

Rooney: “Bunu aşacağız”

Eylül ayında İngiliz ekibine yaşadığı mali sorunlar nedeniyle kayyum atanmıştı. Kulübün teknik direktörü ve eski efsanevi futbolcu Wayne Rooney, kayyum atandığını televizyondan öğrendiğini şu cümlelerle anlatmıştı, “Yaşananları televizyondan gördüm. İşini kaybeden personeller olacak ve ödemeleri gereken faturaları var. Kulüpte uzun süredir çalışan çok sayıda kişi var, bu yüzden birlik olmaya çalışmalıyız. Bunu aşacağız.”

137 yıllık çınar

İngiltere’nin en köklü kulüplerinden biri olan Derby County, 1888’de kurulan İngiltere futbol liginin 12 kurucu takımı arasında yer alıyor. 1884’te Derbyshire County Kriket Kulübü adıyla kurulan takım, 137 yıllık tarihiyle İngiltere liglerinde her sezonu tamamlayan 10 kulüpten biri.

Premiere Lig’e yükselebilirlerdi

Derby County, 9 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 mağlubiyetle topladığı 18 puanla 23. sırada yer alıyor. Aldığı ceza nedeniyle 21 puanı eksik olan köklü kulüp cezalar olmasaydı şu an 39 puanla 15. sırada yer alıyor olacaktı. Ceza almadığı takdirde play-off potasındaki rakibiyle puan farkı 6 olacaktı ve kulüp Premiere Lig’e yükselmek için play-off’a kalma mücadelesinde kendine yer bulabilecekti.

Derby County neden puan silme cezası aldı

Sezon başında mali tablosundaki açık ve vergi borçları nedeniyle 12 puanı silinen Derby County, daha sonra federasyon kurallarının ihlali nedeniyle 9 puanından daha oldu. Kulübe, mali sorunlarından dolayı kayyum atandı.

Senin için hazırladığımız haberler