2034'ü kazanan Arabistan'dan dev sponsorluk anlaşması: Dudak uçuklatan rakam

16.11.2023 - 22:21 | Son Güncellenme: 17.11.2023 - 11:47

Suudi Arabistan, 2034 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hak kazandı! Bu anlaşma ile birlikte Arabistan'ın petrol firması Aramco da dev bir sponsorluğa imza atacak. İşte detaylar.

2034'ü kazanan Arabistan'dan dev sponsorluk anlaşması: Dudak uçuklatan rakam

AJANSSPOR - HABER

The Times'da yer alan habere göre, 2034 Dünya Kupası'an ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan, FIFA ile eşi benzeri görülmemiş bir sponsorluğa imza atacak. Buna göre, Suudi Arabistan'ın petrol devi Aramco, 2034 yılına dek senelik yaklaşık 96 milyon Euro'luk astronomik bir fiyatla FIFA'ya sponsor olacak.

Aramco olmadan Dünya Kupası hayali zor

Visa ve Coca-Cola'nın eski küresel sponsorluk başkanı ve Sport by Fort Consulting'in kurucusu Ricardo Fort, Aramco'nun sponsorluğunu yorumladı.

Fort: "Aramco'nun katılımı olmadan Suudi Arabistan'da bir Dünya Kupası hayal etmek zor. Gelir açısından dünyanın en büyük şirketlerinden biri oldukları için bu işin içinde olmaları doğal." ifadelerini kullandı.

Birçok sponsorluğu bulunuyor

Hemen hemen her küresel spor etkinliğinde sponsorluk yapan devlet bağlantılı şirketler var.

Dünyanın en kârlı şirketlerinden olan Aramco, Formula 1 dahil birçok spor organizasyonunun önemli bir destekçisi. Şirketin halihazırda Kriket Dünya Kupası, Uluslararası Kriket Konseyi, kriket Hindistan Premier Lig'i ve Kadınlar Golfü için sponsorlukları bulunuyor.

İlgini Çekebilir
FIFA 99'dan CHP Genel Başkanlığına!
Habere Git

İhale'ye FIFA hamlesi

Geçen ay olan 2034 Dünya Kupası ihale süreci FIFA'nın verdiği kararla 1 aydan çok daha kısa bir süre ile sınırlandırılmıştı. Bu kararı şaşkınlıkla karşılayan futbol dünyası, teklif iletmek için bu süreyi kısa buldu. Bu süre içerisinde tek teklifi veren ülke olan Suudi Arabistan, turnuvayı düzenlemeye de hak kazandı.

Spora Suudi Arabistan damgası

Yazın futbola yaptığı yatırımlarla gündemden düşmeyen Suudi Arabistan, dünya genelindeki spor organizasyonlarına yaptığı yatırım ve sponsorluklarla dikkatleri çekiyor.

Danimarka merkezli Play The Game organizasyonunun hazırladığı rapora göre Suudi Arabistan şirketlerinin, 100'den fazlası uluslararası olan toplamda 314 ayrı spor sponsorluğu bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler