2030 Dünya Kupası için özel format!.. 6 ülkede oynanacak

04.10.2023 - 18:29 | Son Güncellenme: 04.10.2023 - 19:21

2030 Dünya Kupası, 100. yıla özel formatta düzenlenecek. Turnuvaya Fas, Portekiz ve İspanya ev sahipliği yapacak. İlk üç maç ise Güney Amerika'da oynanacak.

2030 Dünya Kupası için özel format!.. 6 ülkede oynanacak

Özel format

2030 Dünya Kupası'na Fas, Portekiz ve İspanya ev sahipliği yapacak. Turnuvanın 100. yılı olması nedeniyle ilk üç maç Uruguay, Arjantin ve Paraguay'da oynanacak. Altı ülke turnuvaya otomatik katılacak. 

Karar gelecek yıl düzenlenecek FIFA kongresinde onaylanacak. Konuyla ilgili konuşan FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Bölünmüş dünyada FIFA ve futbol birleşiyor" dedi. 

Infantino kararla ilgili olarak, "Tüm futbol dünyasını temsil eden FIFA Konseyi, ilki 1930'da Uruguay'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'non 100. yılını en uygun şekilde kutlamayı oybirliğiyle kabul etti. 2030'da benzersiz evrensel ayakizine sahip olacağız ve üç kıta -Afrika, Avrupa ve Güney Amerika- 6 ülke -Arjantin, Fas, Paraguay, Portekiz, İspanya ve Uruguay- yüzüncü yılı ve FIFA Dünya Kupası'nı kucaklıyor, bir yandan güzel oyunu kutlarken dünyayı da birleştiriyor" ifadelerini kullandı. 

Ronaldo ve Messi ihtimali

Kararın ortaya çıkmasının ardından sporseverlerin aklına zor bir fantazi geldi. Acaba Messi ve Ronaldo tekrar karşı karşıya gelebilir mi? 

Zira iki efsane isim o tarihte futbol kariyerlerini noktalamadıkları ve milli takımda oynadıkları takdirde; futbolseverler ikisini aynı turnuvada tekrar görebilecekler. 

Ancak Messi'nin 36, Ronaldo'nun 38 yaşında olduğu da gözönünde bulundurulduğunda bu ihtimalin gerçekleşmesi zor görünüyor.  

İlk Dünya Kupası Uruguay'da

1930'da ilk Dünya Kupası maçına ev sahipliği yapan Uruguay'ın Montevideo şehri, 2030'da açılış maçını düzenleyecek. İlk maçı Arjantin ve Paraguay'daki karşılaşmalar takip edecek.

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Euro 2032 Türkiye’de!
Habere Git

Uruguay sonrası Kuzey Afrika ve Avrupa

.48 takımın katılacağı turnuvada Uruguay'daki maçların ardından geri kalan karşılaşmalar  Kuzey Afrika ve Avrupa'ya taşınacak.

2030 resmileştiğinde Fas, 2010'da Güney Afrika'nın ardından Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ikinci Afrika ülkesi olacak.

Dünya Kupası daha önce Portekiz'de düzenlenmedi. Ancak Portekiz, Euro 2024'e ev sahipliği yaptı. İspanya, Dünya Kupası'na en son 1982'de ev sahipliği yaptı. Turnuvayı kazanan İtalya üçüncü kez kupayı müzesine götürmüştü. 

Senin için hazırladığımız haberler