2023 FIA Ödül Töreni bu akşam düzenlenecek! Max Verstappen kupasına kavuşacak!

08.12.2023 - 17:07 | Son Güncellenme: 08.12.2023 - 17:09

FIA'nın her yıl düzenlediği FIA Ödül Töreni, bu akşam Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek. Peki Ödül Töreni saat kaçta ve nereden canlı yayınlanacak? İşte tüm detaylar.

2023 FIA Ödül Töreni bu akşam düzenlenecek! Max Verstappen kupasına kavuşacak!

AJANSSPOR HABER

FIA'nın her yıl düzenlediği FIA Ödül Töreni, bu akşam Bakü'de gerçekleştirilecek. 2023 Formula 1 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, 3'üncü Dünya Şampiyonluğu kupasını resmi olarak bu akşam alacak. Törende pilotlar sıralamasını 2'nci bitiren Red Bull pilotu Sergio Perez ve 3'üncü bitiren Mercedes pilotu Lewis Hamilton'da yer alacak.

FIA Ödül Töreni ne zaman saat kaçta?

2023 FIA Ödül Töreni, bu akşam TSİ 22:00'de başlayacak. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek olan Ödül Töreni, FIA'nın rsmi Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Red Bull kupasına kavuşacak

Red Bull, Formula 1 markalar sıralamasında 860 gibi rekor bir puan toplayarak 2023 Formula 1 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Avusturya ekibi, üst üste 2'nci toplamda 6'ncı şampiyonluğunu elde etti. Christian Horner yönetimindeki Red Bull, Markalar Şampiyonluk Kupası'nı Miton Keynes'daki fabrikasına götürecek.

Formula 2 şampiyonu Pourchaire'de kupasına kavuşacak

ART Grand Prix takımının Fransız pilotu Theo Pourchaire, Formula 2'de topladığı 193 puanla şampiyonluğa ulaştı. Formula 2'deki 3'üncü sezonunda ilk şampiyonluğuna ulaşan 20 yaşındaki Fransız pilot, Bakü'de düzenlenecek FIA Ödül Töreni'nde Dünya Şampiyonluğu Kupası'na kavuşacak.

Formula 3 şampiyonu da kupasına kavuşacak

Trident takımının pilotu Gabriel Botroleto, Formula 3'te şampiyonluğa ulaşmayı başardı. 19 yaşındaki pilot, 9 yarışta 164 puan toplayarak Formula 3 Dünya Şampiyonu olmayı başardı. Brezilyalı genç pilot, bu akşam düzenlenecek FIA Ödül Töreni'nde Şampiyonluk Kupası'na kavuşacak. Botroleto, gelecek sene Invicta Virtuosi Racing takımıyla Formula 2'de boy gösterecek.

Senin için hazırladığımız haberler