2022 Londra Maratonu’nda 1 Koşucu Hayatını Kaybetti

04.10.2022 - 15:01 | Son Güncellenme: 04.10.2022 - 15:02

2022 Londra Maratonu üzücü bir şekilde sonlandı. Maraton koşucuları arasında yer alan 36 yaşındaki bir katılımcı yarıştan sonra fenalaştı ve hayatını kaybetti.

2022 Londra Maratonu’nda 1 Koşucu Hayatını Kaybetti

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Hayır işleri için para toplamak amacıyla düzenlenen Londra Maratonu’nun bu yılki yarışı sporseverleri üzdü. Maratona katılan 36 yaşındaki bir katılımcı yarış alanının 37. kilometresini geçtikten sonra bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Olay yerine 3 dakika içinde ambulans sevk edildi ve katılımcı hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan maraton koşucusu hayatını kaybetti

Otopsi yapılacak

36 yaşındaki yarışmacının Londra Maratonu organizatörleri tarafından yapılan açıklamada katılımcının ailesinin mahremiyet talebinde bulunduğu için isim açıklaması yapılmayacağı söylendi ve şunlar da eklendi: "2022 TCS Londra Maratonu’na katılan bir kişinin ölümünü derin bir üzüntü ile doğruluyoruz. Londra Maratonu organizasyonunda yer alan herkes katılımcının ailesine ve arkadaşlarına en içten taziyelerini iletmek istiyor. Ölüm nedeninin netlik kazanması için ise otopsi yapılacak."

"İlk yardımda iyi görünmüyordu"

Maratonda hayatını kaybeden katılımcı ile koşan başka bir yarışmacı ölüm haberi karşısında çok şaşırdığını "Bu inanılmaz derecede üzücü. Sonucun bu olmaması için dua ediyordum.’ diyerek ifade ederken başka bir koşucu ise konu hakkında ‘Ona ilk yardımda bulundukları sırada iyi görünmediğini düşündüm. Işıklar içinde uyu genç dostum." dedi. 

Maratonda kimler kazandı?

Yaklaşık 40 bin katılımcı ile gerçekleşen ve hayır işleri için para toplama amacı güden 2022 Londra Maratonu, Pazar günü Greenwich Park’tan The Mall’a uzanan 42 kilometrelik bir zorlu yolculuk ile düzenlendi. Erkekler yarışını kazanan isim ile 2 saat 4 dakika 39 saniye ile Amos Kipruto oldu. Kadınlarda galibiyet Yalemzerf Yehualaw’ın olurken tekerlekli sandalyeli yarışçılardan erkeklerde Marcel Hug kadınlarda ise Catherine Debrunner kazanan isim oldu.

Senin için hazırladığımız haberler