2021 sezonunda yurt dışına transfer olan Türk Esporcular

01.12.2020 - 15:38 | Son Güncellenme: 01.12.2020 - 15:45

Espor haberleri... 2021 sezonu için birçok Türk oyuncu yurt dışı liglerinin yolunu tutmayı başardı. İlk olarak geçtiğimiz sezonu Papara Supermassive takımında geçiren İrfan “Armut” Tükek, Avrupa ligi takımlarından MAD Lions’a transfer oldu. Armut, 2020 Dünya Şampiyonası’nda karşısında oynadığı Orome'nin yerini aldı.

2021 sezonunda yurt dışına transfer olan Türk Esporcular

Melis ÖZTEK - AJANSSPOR

2021 sezonunda yurt dışına transfer olan Türk Esporcular

2021 sezonu için birçok Türk oyuncu yurt dışı liglerinin yolunu tutmayı başardı. İlk olarak geçtiğimiz sezonu Papara Supermassive takımında geçiren İrfan “Armut” Tükek, Avrupa ligi takımlarından MAD Lions’a transfer oldu. Armut, 2020 Dünya Şampiyonası’nda karşısında oynadığı Orome'nin yerini aldı.

Kuzey Amerika ligi takımlarından 100 Thieves, akademi takımını resmen duyurdu. Kadroda Türk nişancı Fatih “Luger” Güven de bulunuyor. Geçtiğimiz sezonu Galakticos’ta geçiren Luger böylece Kuzey Amerika’nın yolunu tutuyor!

Esporin’in haberine göre geçtiğimiz sezonu fastPay Wildcats bünyesinde geçiren genç nişancı Hasan “Kaori” Şentürk, Kuzey Amerika ligi takımlarından TSM'in akademi takımından teklif aldı. Esporin, Kaori’nin hâlâ Türkiye'den de teklifler aldığını ve Kaori'nin henüz son kararını vermediğini açıkladı.

Ayrıca yine Esporin’in haberine göre yurt dışından birçok teklifi olan Onur Can “Ragner” Aslan'ın Türkiye'de kalmayı tercih ettiği aldığımız duyumlar arasında.

Avrupa Ligi takımlarından Schalke 04 Esports, Türk asıllı Alman üst koridor Sergen “Broken Blade” Çelik’i kadrosuna kattığını duyurdu. Broken Blade, 2018 Kasım’da Türk takımı Royal Bandits’ten Kuzey Amerika ligi takımlarından TSM’e transfer olmuş ve geçtiğimiz mevsim kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşayıp Dünya Şampiyonası’nda oynama fırsatı yakalamıştı.

Son haberimiz ise bir koç transferi ile geliyor: Brezilya ligi CBLoL takımlarından Flamengo Esports, Türk koç Serdar “Pades” Padeş'i transfer ettiğini açıkladı. Bu transferle birlikte Pades, Brezilya ligine transfer olan ilk Türk oldu.

Senin için hazırladığımız haberler