2020 LoL Dünya Şampiyonası Şangay’da gerçekleşecek!

08.08.2020 - 18:56 | Son Güncellenme: 08.08.2020 - 19:07

League of Legends Dünya Şampiyonası hakkında detaylar şimdiden gelmeye başladı…Peki, 2020 LoL Dünya Şampiyonası nerede gerçekleşecek? İşte detaylar...

2020 LoL Dünya Şampiyonası Şangay’da gerçekleşecek!

Melis Öztek

2020 LoL Dünya Şampiyonası Şangay’da Gerçekleşecek!

Çoğu turnuvalar ertelenir ya da iptal olurken League of Legends Dünya Şampiyonası hakkında detaylar gelmeye başladı…

Turnuva ne zaman düzenlenecek?

25-31 Eylül arası düzlenecek olan turnuvanın, önceki senelerinden farklı olarak tüm aşamalarının içinde bulunduğumuz pandemi gerekçesi ile Şangay’da oynanacağını açıklayan LoL Espor yetkilileri, bu süreçte herkesin güvenliğini sağlayabilmek amacıyla çeşitli sağlık örgütlerinden ve hem yerel hem de ulusal yönetimlerden yardım almaya devam ettiklerini söylediler.

Final maçı nerede?

Final maçı 2021 yılında açılması beklenen Pudong Futbol Stadyumunda gerçekleşecek. Pudong Futbol Stadyumu, Shanghai SIPG F.C ‘nin yeni evi olacağı gibi aynı zamanda 2023 AFC Asya Kupası’na da ev sahipliği yapacak. Bu stadyumun açılış etkinliğinin League of Legends Dünya Şampiyonası olması herkeste heyecan uyandırmaya başladı. Ayrıca LoL Espor, seyircilerin alınmasına izin verildiği dahilde biletlere ve güvenlik protokollerine dair bilgileri yazın sonlarına doğru paylaşacaklarını açıkladılar.

Turnuva seyircisiz mi oynanacak?

COVID19’dan dolayı ilk aşamaları kesin olarak seyircisiz olarak oynanacak olan turnuvada sanal taraftar deneyimi üzerinde çalışılarak herkese çok güzel zaman ve deneyim geçirtmek amacıyla hareket ettiklerini açıkladılar. Genel olarak planlarını gizli tutmak isteseler de “League of Legends esporu” tarzından ödün vermeyeceklerini söyleyen yetkililer, daha önce gösterilerinde kullandıkları Holonet teknolojisi dahil hepsini geliştirmek için çalıştıklarını söylediler.

Dünya şampiyonası nerede yapılacak?

Dünya Şampiyonası 2021 yılında tekrar Çin’de fakat bu sefer farklı şehirlerinde yapılacakken, 2022 yılında ise Kuzey Amerika’da gerçekleşeceği açıklandı.

Senin için hazırladığımız haberler