2. Avrupa Oyunları Hollanda'da!

16.05.2015 - 17:58 | Son Güncellenme: 16.05.2015 - 17:58

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat, 2. Avrupa Oyunları'nın Hollanda'nın 9 şehrinde aynı anda düzenleneceğini bildirdi.

Arat, Belek Turizm Bölgesi'ndeki Gloria Golf Resort'te düzenlenen EOC Olağanüstü Genel Kurulu ve Semineri sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2. Avrupa Oyunları'nın 2019'da Hollanda'da gerçekleştirileceğini söyledi.

Hollanda'nın oyunlara getireceği değişikliğin çok anlamlı olacağını kaydeden Hasan Arat, "Hollanda'da 9 şehirde aynı anda oyunlar düzenlenecek. Bu şehirler Amsterdam, Rotterdam, Den Haag (Lahey), Utrecht, Arnhem, Eindhoven, Flevoland, Drenthe, Limburg olacak. Her şehir özelliklerine göre farklı spor dalları için organize olacak. Gönüllü insanlar da oyunların bir parçası olacak. Ülkenin en uzağındaki tesis 127 kilometre uzaklıkta bulunuyor."

Yaklaşık bir ay sonra Bakü'de yapılacak 1. Avrupa Oyunlarıyla ilgili de bilgi veren Arat, "1. Avrupa Oyunları'na şu ana kadar 50 ülkeden 5 bin 898 sporcu başvurdu. Oyunlara 28 devlet başkanının yanı sıra 35 spor bakanının gelmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler