19 takım değiştiren Bakkal: 'Kulüplere sınır gelsin'

29.03.2021 - 17:42 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 17:54

Kariyeri boyuncu 19 takım değiştiren, hatta bazılarında bir defadan fazla çalışan deneyimli teknik direktör Mesut Bakkal hoca değişikliği konusunda "Kulüplere sınır gelsin. Bir kulüp bir sezon içerisinde en fazla 2 hoca ile çalışsın." dedi. Detaylar haberimizde...

19 takım değiştiren Bakkal: 'Kulüplere sınır gelsin'

Son olarak Süper Lig takımı BB Erzurumspor'da görev yapan Mesut Bakkal; Erzurum süreci ve kulüplerin sık sık hoca değişikliğine gitmesi hakkında konuştu.

Maçların artık seyircili oynanması gerektiğini söyleyen Bakkal, "Artık maçlar seyircili oynanmalı. Maçlar seyircili oynansaydı BB Erzurumspor'dan ayrılmazdım." ifadelerini kullandı. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Mesut Bakkal, "Yılmaz Hoca(Vural) ile görüştüm. Takım hakkında bilgi verdim. Yılmaz Hoca'ya başarılar diliyorum. Yılmaz Hoca başarılı da olacaktır. Yılmaz Hoca, hocaların hocasıdır, pro-lisansı da var. (Gülerek) Ben, Erzurumspor'a zor bir dönemde gittim. Takımın 9 puanı vardı. Devre arasında 12 oyuncumuzla yollarımızı ayırdık, 12 oyuncu transfer ettik. Çıkış yakaladık, sonrasında şansızlık oldu. Ben de bir ayrılığın iyi olacağını söyledim ve karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Bu işler doğru değil. Hoca'ya destek verip, devam edilmeli. Yılmaz Hoca geldi, 3 maç kötü sonuç alınca o da mı gidecek? Yönetimlerin hocasına sahip çıkması gerekiyor. Düşmek ya da çıkmak dünyanın sonu değil. Sivasspor'da düştük, 10 ay sonra geri çıktık. Önemli olan sistem." dedi. 

'Sınır gelsin'

Brezilya Ligi'nde olduğu gibi kulüplere de teknik direktörlerle çalışma sınırlaması getirilmesi gerektiğini savunan Vural, "Brezilya'da takımlar 1 sezon içerisinde maksimum 2 teknik direktörle çalışabilecek. Türkiye'de de bu kural olmalı. Erzurumspor'da 3 ay kaldım, 12 oyuncu geldi - gitti, içeriyi düzelttim ama 2 mağlubiyetle tartışılıyorum. İnsanlar ne bekliyor? Ben bilmiyorum. Her maçı kazanacak mıyız? Böyle bir şey yok mu? Kulüp yönetimleri bazen çaresiz kalıyor. İşin içerisine siyaset giriyor, bir şeyler oluyor. Erzurumspor'a İstanbul'dan müdale eden gruplar oluyor." ifadelerini kullandı. 

Maçların seyircili oynanması gerektiğini belirten Mesut Bakkal, "Artık maçlar seyircili oynanmalı. Maçlar seyircili oynansaydı BB Erzurumspor'dan ayrılmazdım. Taraftarlarla çok iyi bir enerjim vardı." açıklamasını yaptı.

Rekora koştu: 19 kez takım çalıştırdı!

57 yaşındaki teknik direktör Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Denizlispor, Manisaspor, Sivasspor, Ankaragücü, Samsunspor, Karabükspor, Konyaspor, Mersin İdman Yurdu, Kayserispor, Alanyaspor, Bursaspor ve son olarak BB Erzurumspor takımlarına görev aldı. 

Mesut Bakkal Gençlerbirliği'nde 4, Sivasspor'da ise 3 kez çalıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler