Süper Lig'in 14 Haftasına Damga Vuran 14 Maç

14.11.2022 - 20:27 | Son Güncellenme: 15.11.2022 - 10:06

2022 Dünya Kupası nedeniyle tatile giren Süper Lig'in ilk 14 haftasına damga vuran 14 maç belli oldu. İşte skorları, olayları ve yıldızlarıyla o 14 maç...

Süper Lig'in 14 Haftasına Damga Vuran 14 Maç

AJANSSPOR-HABER

Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'in ilk devresine 14. haftada girildi. Ajansspor olarak biz de bu vesileyle 14 haftanın her birine damga vuran maçları bir kez daha hatırlattık. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un haftalar damga vuran maçlarda öne çıkan takımlar. Ancak 7 maçta adı geçen Beşiktaş, bu anlamda lider durumda. İşte hafta hafta ilk 14 haftaya damga vuran 14 maç.

Ümraniye'den Jesus'a "Hoş geldin" sürprizi

1. Hafta Fenerbahçe-Ümraniye: 3-3

Süper Lig'in 1. haftasında Jorge Jesus ile yeni sezona büyük umutlarla başlayan Fenerbahçe, Kadıköy'de hiç beklemediği bir başlangıç yaptı. Sarı lacivertliler, tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkan Ümraniye ile açılış haftasında 3-3 berabere kalarak taraftarlarının çok şaşırttı. Ümraniye için bu tarihi bir başarı oldu. 

Kara Kartal'dan 'muhteşem düşüş'

2. Hafta
Corendon Alanya-Beşiktaş : 3-3

Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş, 3-0 öne geçtiği maçta Emrecan Uzunhan'ın atılmasıyla 10 kişi kaldı. Adından Corendon Alanya'nın 3 golüne mani olamadı ve 1 puana razı oldu. Bu maç Valerien Ismael ile yol ayrımına gidilmesinin ilk taşlarını döşedi. Fransız teknik adamın oyuncu değişiklikleri camiada ve kamuoyunda büyük tepki çekti.

Çırak Şahin'den usta Avcı'ya ders

3. Hafta
Antalyaspor-Trabzonspor: 5-2

Süper Lig'in 3. haftasına damgayı Fraport TAV Antalyaspor-Trabzonspor maçı damga vurdu. Son şampiyon 2-0 geriye düştüğü maçta beraberliği sağlasa da ikisi uzatmada olmak üzere yediği 3 golle, 5-2 mağlup oldu. Çırak Nuri Şahin, usta Abudllah Avcı'ya karşı çok parlak bir galibiyet alarak sükse yaptı.

Jesus'un bileğini ilk büken Palut oldu

4. Hafta
Konyaspor-Fenerbahçe: 1-0

Süper Lig'in dördüncü haftasında Jorge Jesus, mağlubiyetle tanıştı. Sahası bakımda olduğu için maçını Eskişehir'de oynayan Arabam.com Konyaspor, Enner Valencia'nın atılmasıyla 10 kişi kalan Fenerbahçe'yi 1-0 yendi. İlhan Palut, Portekizli teknik adama Türkiye'deki ilk yenilgisini yaşatan isim olmayı başardı. 

Taraftardan Cenk Tosun'a uçan tekme

5. Hafta
Ankaragücü-Beşiktaş: 2-3

Süper Lig'in 5. haftasına skorundan çok yaşanan tribün olayları nedeniyle damga vuran maç MKE Ankaragücü-Beşiktaş kapışması oldu. Siyah beyazlıların 3-2 kazandığı maçta bir taraftar tribünden atlayarak sahaya girdi. Taraftarın attığı uçan tekmek Cenk Tosun'a denk geldi. Taraftara müdahale eden Josef, PFDK'ya verilse de ceza verilmedi.

Samet, uzatmada memleketini yıktı

6. Hafta
Adana Demirspor-Trabzonspor: 3-2

Süper Lig'in 6. haftasının maçı Adana'da oynandı. Sezona iyi bir giriş yapan Çukurova temsilcisi, bordo mavili takımı devirirken son golü atan isim özeldi. 90+4'te Trabzon'u yıkan Samet Akaydın da Trabzon doğumluydu. Önceki sezonki Trabzonspor maçında eleştirilen oyuncu, attığı golle herkesi susturmuş oldu.

Boğalar'dan, Ismael'e büyük çelme

7. Hafta
İstanbulspor-Beşiktaş: 2-2

Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş'ın ağır favori olduğu maçta herkesi şaşırtan bir sonuç çıktı ortaya. Siyah beyazlılar, Boğalar unvanına sahip İstanbulspor ile iki kez öne geçse de 2-2 berabere kaldı. Maçtan sonra oklar bir kez daha Valerien Ismael'in üzerine döndü ve Fransız teknik adımın gemisi biraz daha su aldı.

Jesus'un ilk derbisi Vodafone Park'taydı

8. Hafta
Beşiktaş-Fenerbahçe: 0-0

Süper Lig'in 8. haftası sezonun ilk derbisine sahne oldu. Beşiktaş, Vodafone Park'ta Fenerbahçe'yi ağırladı. Bu derbi aynı zamanda Jorge Jesus'un sarı lacivertli ekiple Türkiye'de oynadığı ilk derbi oldu. Ve tek özelliği de bu oldu. Çünkü futbol olarak beklentileri karşılamayan ve 35 faul yapılan derbi golsüz sona erdi.

Kadıköy'de 9 gollü büyük düello

9. Hafta
Fenerbahçe-Karagümrük: 5-4

Süper Lig'in 9. haftasında yine Kadıköy'deyiz... Ülker Stadı, Fenerbahçe ile Vavacars Fatih Karagümrük arasında unutulmaz bir futbol düellesona sahne oldu. Jorge Jesus ile Andrea Pirlo'nun ekiplerinin büyük gelgitli 9 gollük mücadelesinde son sözü 90+5'te Michy Batshuayi söyledi ve takımını adeta ipten aldı. 

Ismael uyuma, değişiklik yapasana!

10. Hafta
Beşiktaş-Trabzonspor: 2-2

Süper Lig'in 10. haftası Beşiktaş ile eski hocası Abdullah Avcı'nın Trabzonspor karşılaştırdı. Oynanan futbol ve 4 golle sezonun en keyifli maçlarından biri oldu. Valerien Ismael'in yedek tuttuğu Cenk Tosun, ilk golünü atıp 1 puanı kurtardı. Bu maç taraftarın "Ismael uyuma, değişiklik yapsana" tezahüratıyla hafızalara geçti.

Aslan, TFF ve MHK'ya kükredi

11. Hafta
Galatasaray-Corendon Alanyaspor: 2-2

Süper Lig'in 11. haftası büyük tartışmalara neden oldu. Galatasaray, Nef Stadyumu'nda 2-0 öne geçtiği maçta 10 kişi kalınca Corendon Alanyaspor beraberliği yakalamasını bildi. Ancak Sacha Boey'in haksız yere atıldığını savunan Galatasaray cehpesi maçtan sonra TFF ve MHK'yı adeta topa tuttu ki bu tepki haftalarca sürdü.

Ve Beşiktaş'ta yeniden Güneş'li günler

12. Hafta
Beşiktaş-Ümraniyespor: 5-2

Süper Lig'in 12. haftası önemli bir değişime tanıklık etti. Valerien Ismael ile yolların ayrılmasından sonra Şenol Güneş, üst üste iki şampiyonluk yaşattığı Beşiktaş'ın başına yeniden geçti. Tecrübeli teknik adam, Vodafone Park'taki gala maçında Ümraniyespor'u 5-2 mağlup ederek, şaşalı bir giriş yaptı.

Icardi magazinde değil sporda manşet!

13. Hafta
Galatasaray-Beşiktaş: 2-1

Süper Lig'in 13. haftasında derbi vardı. Okan Buruk ile Şenol Güneş ilk kez derbide rakip oldu. Aslan 2-1 kazanırken, özel hayatıyla magazin manşetlerini süsleyen Icardi, attığı 2 golle bu kez spor manşetlerini süsledi. Buruk, kariyerinde Güneş'e karşı ilk kez galip geldi. Ve Güneş de 2. dönemindeki 2. maçında ilk yenilgisini aldı.

Aslan, Boz Baykuş'u 7'di bitirdi

14. Hafta
Medipol Başakşehir-Galatasaray: 0-7

Süper Lig'in 14. haftası sıradışı bir skorla kapandı. Galatasaray, zorlu bir viraj olarak gözeken Medipol Başakşehir maçını 7-0'lık tarihi skorla kazandı. Başakşehir, Süper Lig'deki en farklı yenilgisini almış oldu. Okan Buruk, eski takım arkadaşı Emre Belözoğlu'na kariyerinin en ağır yenilgisini yaşattı. Icardi'nin topukla yaptığı asist Guti'ye nazire oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler