118 takıma 52 yeni teknik direktör

29.06.2021 - 16:12 | Son Güncellenme: 29.06.2021 - 16:24

Son dakika spor haberleri... Bundesliga ve Türkiye Süper Lig'de kaç teknik direktör değişti? Bundesliga'da transfer edilen teknik direktörler de haberimizde.

118 takıma 52 yeni teknik direktör

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Futbol dünyasında görev yapan insanlar arasında kurban edilmesi en kolay olanları teknik direktörlerdir. Bir takım kötü gitmeye görsün, ilk akla gelen şey teknik direktör değişikliği olur. Özellikle de Süper Lig sezon içinde Avrupa'nın en çok teknik direktör değişikliğine giden ülkelerinin başında gelir.

Nagelsmann, Bayern Münih'e transfer oldu

Almanya Bundesliga da çok fazla olmasa da sezon içinde teknik direktör değişikliği yaşanan liglerden biridir. Ancak Almanya'da son dönemde dikkat çekici bir başka özellik ise teknik direktör transferleri. Yeni nesil 30'lu ve 40'lı yaşlardaki teknik direktörler gösterdikleri başarı sonrası sözleşmelerine koydurdukları çıkış maddeleri ile başka takımlara transfer olmakta, hem de hatırı sayılır sözleşme fesih bedelleriyle. Bunların en başında ise Leipzig'den Bayern Münih'e 25 Milyon Euro'ya geçen Julian Nagelsmann oldu.

Bundesliga'daki diğer teknik direktör transferleri

Almanya'nın tarihinin en genç teknik direktörü unvanını da taşıyan Alman teknik direktörden dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan yeni takımında beklentiler çok yüksek. Nagelsmann Bundesliga'da transfer yapan tek teknik direktör değil. Mönchengladbach teknik direktörü Marco Rose Dortmund'a, Frankfurt teknik direktörü Adi Hütter Mönchengladbach'a bonservis bedelleri ödenerek transfer olan diğer hocalar.

Wolfsburg'un hocası Oliver Glasner ise sözleşmesinin sona ermesi sonrası Frankfurt'a imza attı. Bayern Münih ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunmasına karşın kulüple anlaşarak ayrılan Hansi Flick ise Joachim Löw'ün görevi bırakmasının ardından Almanya Milli Takımı teknik direktörü olarak göreve başlayacak.

Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de kaç kulüp yeni hocalarla yola devam edecekler?

Süper Lig'de geride kalan sezon içinde çok sayıda teknik direktör değiştiren kulüpler, yeni sezonda da bu hocalarla yola devam edecekler. Sadece Fenerbahçe ve Gaziantep FK yeni teknik direktörleri ile sezona başlayacaklar. Altay'da ise Mustafa Denizli ile henüz anlaşma sağlanamadığı için belirsizlik sürüyor.

Bundesliga'da 18 takımın yalnızca 4'ü aynı (14 yeni) teknik direktör ile yola devam ediyor. Geçen sezonu ilk altı sırada bitiren takımların tamamı ile ilk 8'in 7'si yeni bir çalıştırıcı ile yeni sezona başlayacak. Premier Lig'de 13 (7 yeni) La Liga'da 8 (12 yeni) Serie A ve Fransa'da 5'er (15'er yeni) kulüp sezona yeni çalıştırıcılarla girecek. Böylece toplamda 6 ligde yer alan 118 takımın 53'ü teknik direktörlerini değiştirmiş olacak.

Senin için hazırladığımız haberler