'112 Acil' Yılmaz Vural' gitti

09.05.2021 - 02:12 | Son Güncellenme: 09.05.2021 - 08:54

Küme düşmeme mücadelesi veren Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 1-0 kaybedilen Kasımpaşa maçından sonra Teknik Direktör Yılmaz Vural ile yollarını ayırdığını açıkladı. Vural, Erzurum'da göreve başlamadan verdiği söyleşide küme düşme tehlikesi yaşayan takımlara çağrıda bulunarak "Benim haftalarım geldi. 112 Acil Servis gibiyim" ifadesini kullanmıştı.

 '112 Acil' Yılmaz Vural' gitti

AJANSSPOR HABER

Kendi sahasında Kasımpaşa'ya yenilerek kümede kalma umutlarını mucizelere bağlayan Erzurumspor'da Teknik Direktör Yılmaz Vural ile yollar ayrıldı. 

10 maçta görev aldı


Yılmaz Vural, BB Erzurumspor ile toplamda 10 maça çıktı.  Bu karşılaşmalarda 5 mağlubiyet, 2 beraberlik, 3 galibiyet elde etti. 37 puanlı Erzurumspor, salı günü Alanyaspor deplasmanında ligdeki son maçını oynayacak. Doğu ekibi son haftayı BAY geçecek. 

Erzurumspor nasıl kümede nasıl kalır?


Erzurumspor'un kümede kalması için Alanyaspor'u deplasmanda yenmesi ve Ankaragücü ile kayserispor son iki maçta hiç puan alamaması gerekiyor.

Kümede kalması mucizelere bağlı Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, teknik direktör Yılmaz Vural ile yolların anlaşılarak ayrıldığını gece yarısı açıkladı. Vural, Erzurumspor'un bu sezon görevlendirdiği 5. teknik direktördü.

112 acil


Erzurumspor ile anlaşmadan önce Radyospor’un canlı yayın konuğu olan Vural, “Tam bizim dönemlere girdik. 112 Acil burada. Kümede kalmaya, kurtarılmaya ihtiyacı olan buyursun” diye konuşmuştu.

Yerine gelecek isim belli oldu


Öte yandan Yılmaz Vural bu sezon Mehmet Özdilek, Hüseyin Çimşir, Mesut Bakkal ve İsmail Kartal’ın ardından Dadaşlar'ın başına geçen 5. teknik direktör olmuştu. Erzurum ekibinin ligin 41. haftasındaki Alanyaspor maçında yardımcı antrenör Uğur Bayarslan ile çıkması bekleniyor.

Novikovas ve Gomes'e af çıktı!

Fanatik'te yer alan habere göre; Erzurumspor'da Yılmaz Vural'la yolların ayrılmasının ardından takımın en önemli yabancı futbolcuları arasında yer alan Arvydas Novikovas ve Ricardo Gomes'e de af çıktı. Fenerbahçe maçının ardından kadro dışı bırakılan iki futbolcu da takımla çalışmalara başlayacak ve görev verilmesi Alanyaspor maçında forma giyecek.

Erzurumspor formasıyla bu sezon ligde 31 resmi maça çıkan Novikovocas, 4 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi. Sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri takımı Sharjah’tan kiralanan Gomes, Süper Lig’de oynadığı 30 maçta 5 gol atıp 2 asist yaptı.

Novikovas ve Gomes neden kadro dışı kalmıştı?

Süper Lig'in 39. haftasında Fenerbahçe'ye deplasmanda 3-1 kaybeden Erzurumspor'da Yılmaz Vural'ın maç sonu yaptığı açıklamalar ses getirmişti. Oyundan alındığı için tepki gösteren Novikovas ve oyuna girmeyi reddeden Gomes ile ilgili konuşan Vural, "Allah sabır veriyor; birkaç sene önce olsa adam gibi döversin içeride" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler