MKE Ankaragücü 10 gün sonra sözleşme feshettiği Mustafa Amini'ye 830 bin Euro ödedi

18.01.2024 - 21:45 | Son Güncellenme: 18.01.2024 - 22:07

Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü FIFA'nın getirdiği transfer yasağının ardından 10 gün sonra sözleşmesini feshettiği Mustafa Amini dosyasını 830 bin Euro ödeyerek kapattı.

MKE Ankaragücü 10 gün sonra sözleşme feshettiği Mustafa Amini'ye 830 bin Euro ödedi

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, geçtiğimiz günlerde FIFA tarafından getirilen transfer yasağını kaldırdı. Başkent temsilcisinin trasfer tahtasını açmak için yaptığı yaptığı ödemeler arasında Mustafa Amini dosyası dikkat çekti.

Amini'ye 830 bin Euro, FIFA'ya 2500 Frang

Ajansspor'dan Salim Manav'ın elde ettiği bilgiye göre MKE Ankaragücü, FIFA'da olan iki dosya için ödeme yaptı. FIFA'ya dosya masrafı için 2 bin 500 Frang ödenirken, 830 bin Euro verilerek Mustafa Amini dosyası da kapatıldı.

Amini'nin sözleşmesi 10 gün sonra feshedildi, oyuncu FIFA'ya gitti

MKE Ankaragücü'nün transfer tahtasını açmak için Mustafa Amini'ye ödediği 830 bin Euro dikkat çekti. Amini ile Başkent ekibi pandemi döneminde anlaşma sağlamış ve Afganistan asıllı Avustralyalı futbolcu Ankaragücü ile sözleşme imzalamıştı. Sarı-Lacivertliler, futbolcu ile olan sözleşmeyi 10 gün sonra feshetti.

İlgini Çekebilir
Ankaragücü'nün transfer tahtası açıldı!
Habere Git

Mustafa Amini, MKE Ankaragücü ile imzaladığı sözleşmenin ardından bir süre bir otelde bekledi. Fakat daha sonra oyuncuya anlaşmanın olmadığı bildirildi. 

MKE Ankaragücü'nün yaptığı sözleşme feshinin ardından Mustafa Amini konuyu önce Avustralya Futbolcular Birliği'ne taşıdı. Tecrübeli orta saha, imzalanan belgelerin yasal olduğu tescillenince Ankaragücü'nü FIFA'ya şikayet etti.

FIFA ise Mustafa Amini dosyası için MKE Ankaragücü'ne transfer yasağı getirdi. Sarı-Lacivertli takım bu yasağı kaldırmak için Amini'ye 830 bin Euro tazminat ödemek zorunda kaldı.

İlgini Çekebilir
FIFA'dan flaş karar! İki kulübe süresiz transfer yasağı!
Habere Git

"Beni işsiz, kulüpsüz ve evsiz bıraktılar"

Mustafa Amini, o dönem yaşadıkları hakkında Avusturalya medyasına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "5 Ağustos’ta bir sözleşme imzaladık ve bütün şartları kabul ettik. 10 gün sonra ‘Üzgünüm artık anlaşma yok’ diye bir telefon aldık. Umarım bu durum FIFA’ya kadar gidecek. Beni işsiz, kulüpsüz ve evsiz bıraktıkları için sözleşmede ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Yaşananlardan sonra eve geri dönmem de mümkün olmadı. Biletler fiyat olarak dört katına çıktı ve uçuş süreleri 60 saat arttı. Bu saçmalık ve çok çirkin. Resmen evsiz kaldım. Avustralya vatandaşıyım ve evime dönemiyorum. Her şey çok berbat. Tek kişilik bir otel odasındayım ve zihinsel açıdan çok zor günler geçiriyorum"

Mustafa Amini kimdir?

20 Nisan 1993 doğumlu Mustafa Amini, Afganistan asıllı Avustralyalı futbolcudur. Futbola Avustralya'da başlayan Amini, Borussia Dortmund altyapısında yetişti. Danimarka takımı Randers'ta profesyonel olan orta saha, Aarhus GF, Apollon Limassol, PAEEK Kyrenia ve Sydney FC'de forma giydi. Amini son olarak 2022 yazında Perth Glory'e transfer oldu.

Mustafa Amini'nin bu sezonki performansı

Bu sezon 6 resmi müsabakada forma giyen 30 yaşındaki Mustafa Amini, 1 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi. Mustafa Amini 6 maçta 276 dakika sahada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler