10 gün önce Afrika Kupası'nı kazanmıştı! Şimdi ölümcül hastalığa yakalandı...

22.02.2024 - 18:55 | Son Güncellenme: 22.02.2024 - 19:10

Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fildişi Sahili'nde forma giyen Christian Kouame, ölümcül hastalığa yakalandı. Detaylar...

10 gün önce Afrika Kupası'nı kazanmıştı! Şimdi ölümcül hastalığa yakalandı...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İtalyan basınında La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haber göre; Fildişi Sahili ile Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fiorentina futbolcusu Christian Kouame, ölümcül bir hastalık olan sıtmaya yakalandı.

Testi pozitif çıktı

Christian Kouame, 20-21 Şubat tarihlerinde başlayan yüksek ateş ve genel halsizlik şikayetleri sebebiyle muayene edildi. Sıtma testine tabi tutulan Kouame'nin sonucu pozitif çıktı.

Hastaneye kaldırıldı

Sıtma testi pozitif çıkan Christian Kouame, hastaneye kaldırıldı. Fiorentina tarafından yapılan açıklamada, oyuncunun uygun tedavi için hastaneye yatırıldığı ve durumunun birkaç gün içinde tekrar değerlendirileceği ifade edildi.

Afrika Kupası'nda sıtmaya yakalandı

Ülkesi Fildişi Sahili ile Afrika Kupası'nda mücadele eden Christian Kouame, turnuvada 4 maçta forma giydi. Forvet bölgesinde görev alan futbolcu, 3 maça ilk 11'de başladı. Kouame'nin Afrika'da sıtmaya yakalandığı belirtildi.

Kocaelispor Asbaşkanı hayatını kaybetmişti

Kocaelispor Asbaşkanı Ekrem Can, geçtiğimiz Aralık ayında futbolcu izlemek için Nijerya'ya gitmişti. Halsizlik, kırgınlık ve ateş şikayetleriyle hastaneye kaldırılan Ekrem Can'ın sıtmaya yakalandığı ifade edildi. Hastalığının zatürreye dönüştüğü belirtilen Can, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sıtma hastalığı nedir?

Sıtma hastalığı, özellikle Afrika Kıtası'nda yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Enfekte olmuş sivrisineklerin insanları ısırmaları sonucu ateş, halsizlik ve terleme semptomları göstererek bulaşır.  

1 milyona yakın ölüme yol açtı

Anadolu Ajansı'nın yaptığı habere göre, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerince 2021 yılında 247 milyon kişide sıtma hastalığı görüldü. Sıtma sebebiyle tedavi gören hastaların 619 bini ise hayatını kaybetti.

Senin için hazırladığımız haberler