Sakaryaspor'da Transferde Son Durum! İlker Püren Açıkladı

06.06.2022 - 10:44 | Son Güncellenme: 06.06.2022 - 10:59

1. Lig'in yeni takımı Sakaryaspor'da teknik direktör İlker Püren, kadroya katmak istedikleri yabancı oyuncuları saydı: Donkor, Nalepa, Kapel... Detaylar haberimizde...

Sakaryaspor'da Transferde Son Durum!  İlker Püren Açıkladı

AJANSSPOR HABER

Bu sezon TFF 1. Lig'e yükselen ekiplerden Sakaryaspor teknik direktörü İlker Püren, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın konuğu oldu. Bu sezon TFF 2. Lig'de şampiyon olan Sakaryaspor'a dair önemli açıklamalarda bulunan Püren'in konuşmalarından detaylar...

"Önce ligi tanımak lazım"

Gelecek sezon hedeflerine dair net bir çıta belirtmeyen Püren, hedefin daima en iyisini yapmak olduğunu belirtti. Püren, "Bizim ülkemizdeki en ciddi problemlerden birisi yeni bir lige çıkan takımların daha o ligi tanımadan, bilmeden hemen bir şeyler olsun istiyor. Sakaryaspor çok büyük bir camia elbette hedefi her ligde şampiyonluktur ancak bahsettiğim streslere girmeden çok doğru transferler yaparak, adımlar atarak en iyisini yapmaya çalışacağız inşallah" dedi.

"Herkes Sakaryaspor'da çalışmak ister"

Püren konuşmasına şöyle devam etti: "Tarihi ve mazisi olan bir kulüp burası. Her teknik adamın çalışmak isteyeceği bir yer. İnsanların burada sürekli başarıyı istiyor olması sizi konfor ortamından uzaklaştırıp, daha sıkı çalıştırmaya itiyor. Bu durumlardan hareketle de başarı kaçınılmaz oluyor.

Transferde son durum

Transferler hakkında da açıklamalarda bulunan İlker Püren, "Donkor transferini sağolsun yönetimimiz bitirdi ki gelir gelmez ilk istediğim isimlerdendi. Nalepa da gündemimizde, 1-2 güne netleşir onun durumu da sanırım. Kapel de Denizlispor ve Altay gibi takımlardaki performansı ortada, bizi de heyecanlandırıyor. O da gündemimizde ancak mali açıdan bizi zorlayabilecek bir isim. Haliyle bu tarz ekonomik sorun çıkarabilecek durumlarda biraz frene basıp, benzer özelliklerde daha uygun isimler arıyoruz. Çünkü bu kontrol mekanizmasını oluşturmazsak sıkıntı yaşarız" diye konuştu.

"Kamp sürecimiz gidenleri netleştirecektir"

Püren konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben ilk geldiğimde şampiyonluk yaşamış bir oyuncu grubu vardı, bu oyuncuları takımda tutmamız gerektiğini belirttim. Zira bir çoğu 2. Lig'de olmamıza rağmen 1. Lig seviyesinde oyunculardı. Şimdi de bir kamp dönemimiz var, o süreç bazı isimlerdeki belirsizlikleri ortadan kaldıracaktır."

"Elimizdeki oyunculardan memnunum"

Sakaryaspor'un elinde iyi oyuncular bulunduğunu belirten Püren, "Diğer yerlilerle bizim oyuncuları kıyaslayınca yerli transferden vazgeçiyorum doğrusu. Zaten bu yabancı kuralı değişmezse biz Donkor ve Nalepa'yla 2 hakkımızı kullanmış olacağız. Bu tarz bir sistemle yabancı kuralına uymaya çalışacağız" dedi.

Sakaryaspor taraftarına övgüler

Püren konuşmasını şöyle bitirdi:

"İç sahada daha sabırlı kalalım desek de taraftarın o coşkusu oyuncuları atak oynamaya itiyor zaten. O anlamda ben taraftardan sürekli sürekli baskı, atak oynanmasından ziyade daha oyuna hakim, daha sistemli bir futbol oynamamız gerektiğini söylüyorum. Çünkü onların coşkusu, oyuncu grubunu oyun disiplininden çıkarabiliyor. Büyük taraftarımız sayesinde biz daima +1 olacağız sahada. Futbolu bilen ve coşkulu bir grubumuz var. İlk maçı çok merak ediyorum ve inşallah ilk maçı evde oynayıp, taraftarın coşkusuyla galibiyetle başlarsak bir seri yakalayacakmışız gibime geliyor. Deplasmanda bile bir motivasyon kaynağı olacak onlar bize çünkü Sakarya'ya döndüğümüz zamanlarda nasıl bir coşkuyla karşılaşacağımızı biliyor olacağız."

Senin için hazırladığımız haberler