"1 ay sonra VAR kayıtlarının yayınlanması kaldırılır"

13.03.2024 - 22:40 | Son Güncellenme: 13.03.2024 - 22:44

Eski Hakem Metin Tokat, nisan ayında yapılması beklenen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) 14. Genel Kurulu öncesinde Genel Başkanlığa aday oldu.

"1 ay sonra VAR kayıtlarının yayınlanması kaldırılır"

AJANSSPOR HABER

Eski Hakem Metin Tokat, nisan ayında yapılması beklenen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) 14. Genel Kurulu öncesinde Genel Başkanlığa aday oldu. Adaylık süreci, projeleri ve seçim süreci hakkında konuşan Tokat, Beşiktaş Basın Sözcüsü Feyyaz Uçar'a cevap verdi.

Metin Tokat, "VAR olsaydı Van olmazdı" dedi.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Metin Tokat, "Hakem arkadaşlarımızın zaman zamanda MHK'nin yalnız bırakıldığı için TFFHGD başkan adayı oldum. Gördüğüm lüzum üzerine tekrardan aday oldum. Türk futbolunun temel sorunu hakemler gibi gösteriliyor. Şu andaki mevcut yönetim sadece siyaset yapıyor. Valilikler aranarak oy isteniyor. Her ilden delegelere valiler aracılığıyla baskı yapılıyor. İşleriyle ilgili sıkıntı yaşamamaları için ben de imza vermelerini söyledim. Oy verirken vicdanınızla başbaşasınız dedim. Bunlara karşı olduğum için aday oldum" dedi ve ekledi:  

"Algıyla insanlar kandırılıyor"

"Türk futbolunun temel sorunu hakemler gibi algı yapılıyor. Hiçbir şekilde futbolun doğruları konuşulmuyor. Tek başına futbolun sorunu hakemler olamaz. Algıyla ne yazık ki insanlar kandırılıyor. Baba-oğul Türkiye'de her meslek sahibi oluyor ancak hakem olamaz. Bizim hakem camiasında şu çok önemlidir; yanlış karar verebilirsin ama bir hakemin otoritesinin sarsılmasını hiçbir hakem camiası kabul etmez. Rol model yanlış yaparsa aşağıdaki hakem arkadaşlarımız da yanlış yapar" 

"8 Mart'ta altını doldurmadan ceza verdiler"

"8 Mart 2022'de altını doldurmadan hakem arkadaşlarımıza ceza verdiler. O dönem ne yazık ki Cüneyt Çakır Dünya Kupası'na gidemedi. Gerçekten sorun varsa hep birlikte cezalandıralım. A Takımı B Takımı istediği için böyle karar veremezsiniz. Sadece hakemler üzerinde futbolu konuşursak bir yol alamayız" 

Feyyaz Uçar'a cevap

"26 yıl hakemlik yaptım. Süper Lig'de 300'ün üzerinde maç yönettim. Feyyaz Uçar da Vanspor maçını gündeme getiriyor. Ben de diyorum; VAR olsaydı Van olmazdı. Kimse kendine bakmıyor. 20 yıl önceki olayı konuşuyor. Kişi kendinden bilir işi. Herkes dürüst ancak bu vicdani de değil ahlaki de değil" 

"VAR kayıtlarının yayınlanması 1 ay sonra kaldırılır"

"Bir ay sonra VAR kayıtlarının yayınlanması da ortadan kalkacaktır. Süper Kupa maçıyla ilgili kişisel görüşüm; yabancı hakem gelsin bakalım neler konuşacaklar. Gelsin yabancı hakem görsünler"

Senin için hazırladığımız haberler